Mama’s kersensaus
Deze kersensaus maakt mama al zolang ik mij kan herinneren en wanneer ze met een potje kersensaus in haar hand uit de kelder kwam dan wist je dat mama ons ging verwennen met een wafel, vanille ijs, warme kersen en een dot slagroom.
Enkele weken geleden toen de eerste kersen er waren maakte mama een paar potjes en bracht ze ons ook een potje. Deze keer heb ik mama meteen naar het recept gevraagd en dat gaf ze maar al te graag. Ze vindt het hartstikke leuk dat haar recept op de blog komt te staan en ikke ook. Wat zeg ik! Ik ben apetrots dat ik kan zeggen: “Van mijn 82-jarige mama voor jullie, het recept van haar kersensaus”.
Mama’s kersensaus
Ingrediënten
- 1 kg kersen ontpit is dat ca. 950 gram
- 250 g aalbessen
- 50 ml water
- 125 gram suiker
- 125 gram gelei suiker (ik gebruik van Gilse geleisuiker speciaal)
- 5 Inmaakpotten of lege jampotten met een inhoud van 250-300 ml.
Instructies
- Steriliseer de weckpotten of jampotten voor gebruik, ik doe dit altijd zo kort mogelijk voor het vullen, minste kans op bacteriën die toch altijd in de lucht zitten. Breng water aan de kook en leg de potten hier zo’n 10 minuten in. Haal ze met een tang uit het hete water en zet ondersteboven op een schone theedoek tot gebruik.
- Begin met het ontpitten van de kersen, wanneer ze allemaal ontpit zijn halveer ik ze, ben je er ook zeker van dat er géén pitten in je saus zitten straks.
- Doe alle ingrediënten in een sauspan en breng aan de kook, laat het geheel zo’n 5-10 minuten pruttelen en vul dan de gesteriliseerde potten met de hete saus, schroef meteen het deksel erop en zet de potten op de kop, laat ze zo afkoelen.
-0 Reacties-