10 tips om de beste pancakes te bakken
Een tijd geleden vroeg Simone van Foodquotes of ik het leuk zou vinden een gastblog te schrijven over: mijn tips voor het maken van de perfecte pancakes. Natuurlijk wil ik dat ! Vind ik hartstikke leuk om te doen! Geen idee waarom, maar deze tips stonden nog niet op mijn eigen blog. Beetje jammer en beetjes stom ook dat ik dat vergeten ben. Maar zoals dat altijd gaat met mij, komt dat nu weer eens heel mooi uit, want morgen staat Rianne van Radio L1imburg voor de tweede keer in mijn keuken. Hoe tof is dat! Wat we gaan doen? We gaan pancakes bakken!
Hét moment dus om mijn tips te delen voor het bakken van, niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de perfecte pancakes. Vanaf morgen mislukt er in heel Limburg nooit meer een pancake. Wedden ?! Wil jij morgen met ons mee bakken? Dat kan! Vinden we leuk ! Hieronder vind je alvast alle 10 de tips en wat je nodig hebt om samen met ons pancakes te bakken.
Morgen dus! Pancakes bakken op radioL1imburg ergens tussen 11.00 en 12.00 uur.
Wie bakt er met Rianne en mij mee?
10 tips om de perfecte pancakes te bakken
- De Deense klopper; onmisbaar in mijn keuken ik gebruik hem voor het beslag van de pancakes maar ook voor; cake, muffins, brooddeeg, het mengen van droge ingrediënten en zoveel meer. Heb je geen Deense klopper, niet erg hoor, dan gebruik je een garde die heb je vast in huis.
- Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, suiker) met de Deense klopper of garde, daarna gaan de overige ingrediënten erbij.
- Gebruik Griekse yoghurt die is dikker dan yoghurt Griekse styl, dit maakt écht verschil.
- Mix je beslag zo kort mogelijk, zodra je een mooi beslag hebt stop je; ca. 15-30 sec.
- Laat het beslag een uurtje rusten in de koelkast voor je gaat bakken, langer mag ook; ik maak het vaak de avond vooraf lekker makkelijk in de ochtend.
- Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden .
- Draai de temperatuur terug naar middel wanneer je begint met bakken.
- Doe géén vetstof in de pan, hierdoor bakken de pancakes mooi egaal bruin.
- Schep met een eetlepel hoopjes beslag in de pan en laat de hitte de rest doen.
- Ga na ca. 1 ½ minuut met een spatel onder de pancake en als ie “los” is dan kun je hem keren.
Natuurlijk geef ik je niet alleen tips & tricks want wat heb je aan tips & tricks als je ze niet kunt uitproberen. Hieronder het recept van één van onze favorieten;
10 tips om de beste pancakes te bakken
Ingrediënten
Voor het beslag
- 150 g Griekse yoghurt
- 75 g volkorenmeel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 el Boskoop appelstroop van de Stroopstoker
of een andere Limburgse appelstroop
De topping
- 125 g blauwe bessen
- handje aalbessen
- 1 banaan
- scheut maple syrup
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
- Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er geen vetstof in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Leg op elk hoopje beslag een paar blauwe bessen. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen, te toppen met wat rode bessen, banaan en eventueel nog wat extra blauwe bessen en…. een scheut maple syrup, Oeps! Was ik die bijna vergeten.Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanrenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes..
-1 Reacties-
Weer wat bijgeleerd want kende de Deense klopper niet. Dankjewel voor de tip