Koude schotel aka aardappelsalade
Mama maakte vroeger altijd koude schotel met het vlees waar ze rundvleesbouillon van trok, ze kocht dan bij de slager een extra stukje “soepvlees” dat ze gebruikte voor de koude schotel. Dit is het recept van mama’s koude schotel zonder vlees en in een kleinere hoeveelheid maar minstens zo lekker. Ideaal met warm weer, lekker bij de bbq, maar ook heel lekker met knakworsten of met (koude) drumsticks uit de oven.
Terwijl ik dit schrijf denk ik terug aan onze zomervakanties; met de auto naar Italië, mijn zusje en ik op de achterbank en tussen ons in de koelbox met daarin de koude schotel, drumsticks én broodjes kaas. Nog steeds lachen mama en ik erom dat onze “honger” en het daarmee gepaarde “wanneer stoppen we om te eten?” al begon bij het passeren van de Belgische grens.
Aardappel salade aka koude schotel
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen gekookt in de schil
- 80 g augurk in blokjes gesneden
- 80 g Amsterdamse uitjes in schijfjes gesneden
- 1 el nat van het zuur van de augurken
- 1 el nat van het zuur van de Amsterdamse uitjes
- 2 el mayonaise
- 2 hardgekookte eieren in stukken gesneden
- 6 kerstomaatjes in kwarten gesneden
Instructies
- Verwijder de schil van de gekookte aardappelen en snij ze in blokjes.
- Doe de aardappelblokjes, de blokjes augurk, de schijfjes Amsterdamse ui, de stukken hardgekookte ei, het nat van het zuur en de mayonaise in een kom en meng alles goed breng eventueel op smaak met peper en zout en zet alles zeker 4 uur koud voor gebruik zodat de smaken kunnen intrekken , ik maak de aardappelsalade altijd 1 dag vooraf. Makkelijk deze versie zonder vlees vind je niet? Zo klaar en heel erg lekker!
- Serveer de aardappelsalade in een leuke schaal, verdeel er dan de in kwarten gesneden tomaten over en wat streepjes mayonaise. Dat ziet niet alleen leuk uit het is ook nog lekker; zegt het mayonaise meisje.
-0 Reacties-