Appeltaart havermoutpap
Zodra het kouder wordt heb ik moeite met het eten van koude ontbijtjes zoals overnight oats of yoghurt met granola. Doe mij maar een warm ontbijtje zoals pancakes of havermoutpap met gebakken paddestoelen, geroosterde groenten en een eitje of deze havermoutpap die mij doet denken aan mama’s appeltaart.
Appeltaart havemoutpap
Lekker warm ontbijtje, precies wat je nodig hebt wanneer het weer kouder wordt
Porties: 1
Ingrediënten
- 1 appel in blokjes gesneden
- 1 el rozijnen
- 1 tl kaneel
- 125 ml melk naar keuze
- 30 g havermout
- 1 tl maple syrup
- 1 el winterse granola met speculaas en koekkruiden
Instructies
- Doe de blokjes appel met de rozijnen en de theelepel kaneel in een steelpannetje en verwarm dit ca. 2 minuten op middelhoog vuur.
- Vervolgens doe je de melk en havermout erbij, breng de melk al roerend aan de kook en houdt ca. 2 minuten tegen de kook aan. Haal dan het pannetje van het vuur, roer er een theelepel maple syrup doorheen, doe alles in een kom aftoppen met een eetlepel winterse granola en geniet van je ontbijt.
-0 Reacties-