Aubergine uit de oven met een frisse citroen yoghurt dressing
Ik zag dit gerecht voor het eerst op een foto die Imara Terheggen deelde op Instagram, een foto van een tafel gevuld met lekkers en de aubergine die trok meteen mijn aandacht. Geroosterde aubergine uit de oven ik ben er gek op en het staat sindsdien (9 juli 2018) regelmatig op tafel als bijgerecht uit de oven of van de bbq. Maar vooral tijdens de lunch, dit is toch wel één van mijn favoriete lunchgerechten in combinatie met een portie Griekse yoghurt, een handje noten en honing is dit genieten hoor!. Ben je niet gek op aubergine, doe mij een plezier en maak het toch eens! Laat je verrassen door de aubergine.
Aubergine uit de oven met een frisse citroen yoghurt dressing
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- 3 el yoghurt
- 1 el citroensap
- honing
- citroenrasp van 1 citroen, ½ voor de aubergines en ½ voor de dressing
- 6 el granaatappelpitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200g raden
- Halveer de aubergine en snij ze kruiselings in, net tot aan de schil, bestrooi met zout en laat een ½ uurtje staan
- Dep de aubergine droog en leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven.
- Bestrijk met olijfolie, rasp de schil van een ½ citroen over de aubergines en zet ze ca. 30-40 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is en het vruchtvlees zacht.
- Terwijl de aubergine in de oven staat maak je de dressing, meng 3 el yoghurt met 1 el citroensap.
- Serveer de auberginehelften met granaatappelpitjes, citroen/yoghurt dressing, honing en rasp van citroenschil en geniet ervan.
-0 Reacties-