Bananen pompoen brood
Het is weer pompoenseizoen en behalve pompoensoep maak ik ook altijd geroosterde pompoenpuree om te verwerken in allerlei lekkere recepten zoals in de pompoen pancakes, pompoen koekjes of havermoutpap met geroosterde pompoen en nu dit bananenbrood met geroosterde pompoen en pumpkin spice en deze combinatie past voor mij helemaal bij dit seizoen. Dit pompoen bananenbrood is een ideaal tussendoortje, makkelijk mee te nemen en ook heel lekker bij een kopje koffie of thee.
Bananen pompoen brood
Dit bananen pompoen brood heeft de smaak van de herfst door de combinatie van geroosterde pompoen en de pumpkin spice.
Porties: 1 brood
Ingrediënten
- 3 bananen
- 150 g geroosterde pompoen
- 2 el maple syrup
- 2 eieren
- 250 g volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl pumpkin spice
- boter voor het invetten van de vorm
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 175 graden.
- Breek de banaan in stukken en pureer met de staafmixer (je kunt de banaan ook prakken met een vork), doe de pompenpuree, suiker en maple syrup erbij en roer alles door zodat het goed gemengd is en zet aan de kant tot gebruik.
- Neem de cakevorm, vet deze in met boter en bebloem hem, zet weg tot gebruik.
- Doe volkorenmeel, bakpoeder en pumpkin spice in een kom en roer dit door.
- Mix nu de eieren door de het banaan/pompenpuree mengsel.
- Doe de droge ingrediënten (volkorenmeel/bakpoeder/zout) bij de natte ingrediënten (banaan/pompenpuree mengsel) en mix dit tot een beslag met een garde.
- Neem de ingevette en bebloemde cakevorm vul deze met het beslag. Bak het bananenbrood in ca. 45 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven gaar. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Steek de satéprikker in het brood, komt hij er “schoon” uit dan is het brood gaar, blijft er beslag aan plakken dan zet je hem nog even terug. Laat het brood 5 minuten in de vorm afkoelen. Stort hem dan op een rooster en laat verder afkoelen.
-0 Reacties-