Bananenbrood met hazel- en pecannoten
Volkoren bananenbrood met hazel- en pecannoten, dit banenbrood wat is dat lekker! Tijdens onze zomervakantie afgelopen jaar, verbleven wij op een hazelnotenfarm met bed & breakfast in Piëmonte. Een geweldige plek, de rust, de zon en de ontbijtjes elke ochtend klaargemaakt door mama Rosa met zorg, liefde en lokale producten. Genieten was het in één woord genieten. Thuisgekomen genieten we nog regelmatig na wanneer ik weer iets lekker maak met de hazelnoten. Na de kerstcake, de havermoutpap met geroosterde pompoen afgetopt met de winterse granola is het nu de beurt aan dit bananenbrood met hazel- en pecannoten. Eén hap en ik ben weer heel even in Piëmonte. Wat is het leven toch mooi!
Bananenbrood met hazelnoten
Ingrediënten
- 4 bananen
- 30 g kokosbloesemsuiker of een andere suiker
- 2 eieren
- 250 g volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 75 g geroosterde hazelnoten
- 14 pecannoten
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 175 graden.
- Snij de bananen in plakken, doe ze in een kom en prak ze met een vork fijn. Doe de suiker erbij, roer alles door laat dit staan tot gebruik.
- Neem de cakevorm, vet deze in met boter en bebloem hem, zet weg tot gebruik.
- Doe volkorenmeel, bakpoeder, snufje zout in een kom en roer dit door.
- Mix de eieren door het banaan/suiker mengsel.
- Doe de droge ingrediënten (volkorenmeel/bakpoeder/zout) bij de natte ingrediënten (bananen/suiker/ei) en mix dit tot een beslag met een garde. Als laatste meng je de hazelnoten door het beslag
- Neem de ingevette en bebloemde cakevorm vul deze met het beslag en leg dan de pecannoten bovenop het beslag. Bak het bananenbrood ca. 45 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven gaar. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Steek de satéprikker in het brood, komt hij er "schoon" uit dan is het brood gaar, blijft er beslag aan plakken dan zet je hem nog even terug. Laat het brood 5 minuten in de vorm afkoelen. Stort hem dan op een rooster en laat verder afkoelen.
Notities
Doe de hazelnoten in een schaal en zet ze 4-5 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven.
-0 Reacties-