Bloemkoolsoep met gebakken paddenstoelen, croutons en persillade
De bloemkool en de paddenstoelen moesten op, er lag nog een verloren snee brood in de broodtrommel en persillade heb ik meestal in de koelkast staan. Voor ik het wist had ik dit soepje gemaakt en man wat een lekker soepje is dit zeg! Zo lekker dat ik het recept snel uitwerkte om op de blog te zetten, kan ik mijn krabbels niet kwijtraken.
Bloemkoolsoep met gebakken paddenstoelen, croutons en persillade
Lekkere, gezonde en voedzames soep, boordevol groenten.
Porties: 6
Ingrediënten
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 laurierbladeren
- 1 takje rozemarijn
- 1 bloemkool schoongemaakt en in stukken gesneden
- 2 middelgrote aardappelen geschild en in blokjes gesneden
- 1 l groentebouillon
- 1 el olijfolie
- peper & zout naar smaak
Instructies
- Eetlepel olijfolie in de pan verhitten laurier, rozemarijn en ui in de pan doen en de ui glazig fruiten in ca. 2 minuten. Vervolgens gaat de bloemkool erbij en al omscheppend bak je deze ca. 3 minuten dan gaan de aardappelbokjes erbij en bak je alles al omscheppend nog ca. 1 minuut.
- Schenk je de groentebouillon erbij en als het goed is staat nu alles net onder, is dat niet zo, vul dan aan met water tot alles net onder staat en laat ca. 30-40 minuten op een laag vuur pruttelen. Voor je de soep gaat pureren haal je de laurierbladeren en het takje rozemarijn uit de pan. Prik voor je gaat pureren met een saté prikker in de bloemkool, is deze zacht dan kun je de soep pureren met de staafmixer en is je soep klaar.
- Ik vries deze soep in porties van 250 ml in (dat is 1 portie). Zo zet ik, wanneer ik geen tijd of zin heb om te koken, toch snel een lekkere maaltijd op tafel.
Notities
Hieronder het recept voor 2 porties soep
• 250 gram champignons schoongemaakt en in schijfjes gesnede
• 1 kleine ui gesnipperd
• 1 teen knoflook
• 1 eetlepel olijfolie
• Peper & zout naar smaak
• 1 snee brood
• 1 teen knoflook
• ½ eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel persillade het recept vind je hier
De gebakken champignons
Verwarm in een koekenpan olijfolie en fruit de ui glazig, voeg de teen knoflook en de champignons toe en bak alles in ca. 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur bruin. Haal voor het serveren de knoflookteen eruit deze bak je alleen mee voor de smaak.
De croutons
Neem een snee brood, besprenkel met olijfolie. Neem dan een teen knoflook die je halveert, wrijf met de snijkant van de knoflookteen over de snee brood. Snijd de snee brood in blokjes en bak deze in ca. 3 – 5 minuten in een warme koekenpan krokant en goudbruin.
Serveer de soep met de champignons, croutons en wat toefjes persillade.
-0 Reacties-