Boerenkool omelet met tomaat en paprika- aubergine spread
Ik ben een boerenkool fan, stamppot, gewokt, pancakes een omelet doe mij maar boerenkool! Het recept van de pancakes met boerenkool, banaan, bacon en maple syrup, was zelfs het eerste pancake recept dat ik op de blog zette. En deze pancakes zijn hemels! Nee ik ben niet gek geworden dat is echt zo. Maak ze maar en oordeel zelf.
Ik hou van groenten en van kleur daar word ik blij van, daarbij kun je van groenten ook nog eens zoveel eten als je wilt en dat vond ik héél lang erg belangrijk. Veel eten, weinig calorieën. Niet doen hé lieverds want dat is helemáál niet goed; de focus leggen weinig calorieën. Belangrijk is dat je gevarieerd eet, van alles wat en dat kan Jonathan je als geen ander uitleggen, nieuwsgierig, hier vertelt mijn held je wat een goed fundament; een goede basis is. Vraag jij je nu af waarom hij mijn held is nou dat kun je dan weer hier lezen.
Tip! Voor je begint te lezen zou ik eerst de aubergine-paprika spread maken wanneer die in de oven staat kun jij in alle gaan rust lezen.
Boerenkool omelet met tomaat en paprika- aubergine spread
Ingrediënten
- 100 g boerenkool fijngesneden
- 2 eieren
- 5 kerstomaatjes gehalveerd
- 2 el paprika-aubergine spread
- Peper en zout naar smaak
- olijfolie
Instructies
- Begin met het wokken van de boerenkool, doe olie in een wok, heb je geen wok neem dan een koekenpan. Verwarm de wok, doe de olie erin en wok de boerenkool 3-5 minuten.
- Kluts de eieren doe er peper en zout bij, doe dan de gewokte boerenkool bij de eieren en meng alles, het lijkt nu net of je weinig ei hebt, geen zorgen het wordt straks echt wel een omelet.
- Neem een koekenpan, doe er een beetje olijfolie in, verhit op halfhoog vuur, doe het boerenkool/ei mengsel in de koekenpan (de mijne heeft een doorsnee van 20 cm) leg de kerstomaatjes erop en bak de omelet ca 5-7 minuten voor je hem omdraait. Ik voel met de spatel of hij los komt van de boden (dat betekent dat hij gaar is aan die kant) en keer hem dan om met behulp van een bord. Bak de omelet dan nog minuutjes en hij is klaar.
- Serveren doe ik door weer het bord op de pan te leggen, zo eet ik de omelet met de tomaatjes aan de bovenkant, is ook de mooiste kant van de omelet en het oog wil ook wat toch. Schep er nog 2 eetlepels van de paprika-aubergine spread over en je ontbijt of lunch is compleet. Geniet ervan !
-2 Reacties-
Lijkt me heerlijk, ga ik zeker maken. Goed bezig.
Knuffel
Knuffel terug! Volgens mij ben jij net zo gek op groen en al die kleurtjes als ik. Hij is lekkerrrrr ❤❤❤