Bolognese saus
Dit recept maak ik al zolang ik mij kan heugen en de basis voor deze saus komt uit het boek de zilveren lepel. Dit is mijn versie en zo vinden wij de bolognese saus het lekkerst. Met deze saus heb je de basis klaar voor lasagne, spaghetti bolognese of een tosti bolognese. Ik maak altijd een grote hoeveelheid en vries het in porties in. Heb ik eens geen tijd of zin om in de keuken te staan dan heb ik toch een lekkere maaltijd op tafel.
Bolognese saus
Deze saus ligt hier standaard in porties van 300 gram in de vriezer. Heb ik altijd snel een spaghetti bolognese gemaakt wanneer ik geen zin of tijd heb om te koken.
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 2 winterwortels
- 7 stengels bleekselderij
- 3 flinke uien
- 250 ml witte droge wijn, bijvoorbeeld Pinot Grigio
- 1 ½ l passata
- 3 el olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Snij ui, wortel en bleekselderij in grove stukken en hak het fijn met de staafmixer in het bakje met de snijbladen (hakselhulpstuk). Je kunt dit natuurlijk ook ook met de hand doen of met een keukenmachine.
- Verwarm in een braadpan 3 eetlepels olie en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij zo’n 5 minuten. Dan gaat het gehakt erbij en bak je dit een minuut of 5 tot het rondom gebruind is. Ik gebruik ongekruid gehakt en breng het op smaak met peper en zout.
- Schenk nu de wijn erbij en zet het vuur hoger zodat de wijn verdampt, nu kan de passata erbij, roer alles door en laat de saus ca. 3 uur sudderen op een laag vuurtje.Ik zet altijd een sudderplaatje onder mijn pan en af en toe roer ik alles door, proef ik en gaat er nog wat peper en zout bij als ik dat nodig vind.
- Zo makkelijk is het dus om zelf de allerlekkerste bolognese saus te maken. Wanneer ik deze saus maak dan staat er steevast lasagne op het menu. De saus die over is die vries ik in porties in, zo heb ik altijd snel een lekkere spaghetti bolognese, lasagne of tosti mozzarella/bolognesesaus op tafel staan. Ik vries de bolognese saus in porties van ca. 300 gram in. Dat is voldoende saus voor 2 porties spaghetti bolognese.
-0 Reacties-