Courgette pasta met geroosterde kerstomaatjes, krokante basilicum & gebakken victoriabaars
Dit is een ontzettend lekker gerecht, het zoete van geroosterde kerstomaatjes en de paprika, de courgette pasta met wat pit van het pepertje, de krokante basilicumblaadjes en de vis gekruid met kerriezout maakt dit gerecht wat mij betreft helemaal af. Alleen bij het schrijven al loopt het water mij in de mond, zo lekker is dit. Maak het, eet het, geniet ervan en verbaas je er maar weer eens over hoe lekker gezond eten toch kan zijn, dat gezond eten een kleurrijk en smaakvol feest op je bord is en absoluut never nooit niet saai.
Courgette pasta met geroosterde kerstomaatjes, krokante basilicum & gebakken victoriabaars
Dit is een heerlijk licht en zomers gerecht waar iedereen blij van wordt, lekker en gezond, boordevol groenten
Porties: 2 porties
Ingrediënten
- 1 courgette
- 500 g kerstomaatjes in vieren gesneden
- 1 puntpaprika in stukken gesneden
- ½ rode peper in dunne ringen gesneden hou je niet van pittig laat je deze weg
- 10 basilicumblaadjes
- 5 el olijfolie
- 2 stukjes witte vis van elk ca. 100 gram. Wij eten graag; victoriabaars, zeewolf, heilbot en kabeljauw
- kerriezout om de vis mee te kruiden
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
- Was de courgette en snijd de courgette in slierten, dat kan met een kaasschaaf, juliennesnijder of met een keukentool speciaal voor het maken van slierten, net wat jij in huis hebt. Spreid de pasta slierten uit over een droge schone theedoek (die niet met wasverzachter gewassen is) vouw de theedoek dicht en laat de courgette zo liggen tot gebruik. Hoe langer hoe beter, het vocht uit de courgette trekt de theedoek in en zo worden de slierten mooi droog.
- Doe de in vieren gesneden kerstomaatjes samen met de in stukken gesneden puntpaprika in een grote ovenschaal schenk er 2 el olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Neem nu de basilicumblaadjes doe ze in een kommetje samen met een eetlepel olijfolie en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met en glimmen van de olijfolie. Leg de basilicumblaadjes bovenop de tomaten/paprika, zit er nog olijfolie in het kommetje schenk die dan over het mengsel in de ovenschaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en rooster alles in ca. 20 minuten de tomaten worden lekker zoet en de basilicum krokant.
- Wanneer de tomaten ca. 15 minuten is de vis aan de beurt. Kruid de vis aan beiden kanten met kerriezout , verwarm een koekenpan op hoog vuur, draai het vuur terug naar middel, doe er olijfolie in bak de vis aan elke kant in ca. 3-5 minuten, dat ligt aan de dikte van je stukjes vis en hoe jij ge vis graag eet, gaar. Henk heeft zijn vis altijd graag doorbakken en ik nét niet.
- Als laatste bak je de courgetteslierten samen met de ½ rode peper in een koekenpan waarin je 1 eetlepel olijfolie verwarmt. Doe de courgette & peper in de koekenpan zet dan het vuur hoog en meng alles door de pan ca. 1-2 minuten heen en weer te schudden of gebruik een tang zolang je de courgette maar in beweging houdt.
- Hoe serveer je dit lekkers? Neem de krokante basilicumblaadjes uit de schaal en leg ze aan de kant, verdeel het geroosterde tomaten/paprika mengsel over twee borden (ook het vocht), leg daarop de courgetteslierten en bovenop de courgette leg je de stukjes vis. Als laatste verdeel je de krokante basilicumblaadjes over de twee borden en dan is het genieten van een gezond bordje heerlijkheid.
Notities
Laat het mij weten als je dit maakt en of het je smaakt, dat vind ik harstikke leuk, tag mij of gebruik de #receptvanRenate
-0 Reacties-