DearGoodMorning granola
Deze granola is mijn “vertaling” van het DearGoodMorning gevoel; yes wakker, halloooooo ochtend! Ik maakte hem afgelopen week en vrijdag ging ik met de granola richting Amsterdam, naar Lienke van DearGoodMorning.
Om 6 uur in de trein en om 8 uur door het net ontwakende Amsterdam lopen,
een wandeling door het Vondelpark, daar ontbijten en dan naar Lienke. Haar
persoonlijk bedanken en laten weten wat voor inspiratie ze is, hoe leuk de
ochtenden zijn door haar, hoeveel meer energie ik heb, wat de DGM kalender opdrachten
van afgelopen jaar teweeg hebben gebracht, en nog zoveel meer.
Het was een bijzondere ontmoeting, een gesprek gevuld met emoties, goede emoties,
liefdevolle emoties en ik vertrok met een gevoel van dankbaarheid, dankbaar
voor alles maar vooral dat ik dit met Lienke heb kunnen delen.
Eten is emotie en de DGM granola die ging mee naar Amsterdam voor Lienke en haar team, het geven is leuk want delen is geluk maar dan…. Dan is het wachten, het spannendste voor mij, hoe vinden zij de granola, lekker, mwah of yes wakker! halloooo ochtend !
Gelukkig duurde de spanning niet al te lang, gisterochtend een ingesproken bericht van Lienke; jouw granola is zoooooo lekkerrrrrr!!!! Heerlijk om dat te horen, het enthousiasme, de energie in haar stem, yes !!! Dat dus !
De DGM granola, heb ik op smaak gebracht met verschillende specerijen, gember, kardemom, kurkuma en anijs voor dat frisse en energieke DGM gevoel !
DearGoodMorning granola
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie
- 30 ml maple syrup
- 150 g roggevolkeren vlokken
- 100 g havervlokken
- 25 g amandelen schaafsel
- 50 g walnoten
- 50 g hazelnoten
- 50 g paranoten
- 25 g zonnebloempitten
- 25 g pompoenpitten
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl kardemompoeder
- ½ tl kurkumapoeder
- ½ tl anijspoeder
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
- Meng de olijfolie en maple syrup. Dit wordt een dik stroperig mengsel.
- Gebruik je hele noten, hak ze dan in grove stukken.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze.
- Schenk het mengsel van olijfolie en maple syrup bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven
- In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven bakt harder aan de achterkant.
- Na 40 minuten haal je de granola uit de oven en laat je de granola afkoelen. Bewaar de granola in een luchtdicht afsluitbare pot. Daarin blijft hij zeker 2 weken goed al redt hij dat hier nooit.
-2 Reacties-
Kurkuma vervangen door kaneel, wat andere noten die ik nog had, voor extra vezels haverzemelen en lijnzaad erdoor, en zo wordt elk recept toch altijd even anders!
Jaaah dat dus ! Geweldig dit! Dat is het leuke eraan, inspiratie en er lekker mee aan de slag gaan. Wat leuk! Dank je voor het delen 💖🙏