Dikke bramensaus
Van de eerste bramen die ik dit jaar plukte maakte ik deze bramensaus en terwijl ik de saus maakte wist ik al dat we ermee zouden ontbijten; yoghurt, granola nog wat verse bramen plukken en de bramensaus en ontbijten is een feest. Met de bramensaus in de koelkast en een struik vol met bramen maakte ik pancakes met verse bramen, bramensaus en vanille yoghurt voor de lunch. Zeg nou zelf, dit wil jij toch ook?
Dikke bramensaus
Van de eerste bramen die ik plukte maakte ik deze bramensaus lekker over de yoghurt en pancakes.
Ingrediënten
- 300 g bramen
- 2 eetlepels water
- 10 g vanillesuiker
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een sauspan en breng het langzaam tegen de kook aan, laat 5 minuutjes pruttelen.
- Hang een fijne zeef, die fijn genoeg is zodat de pitjes van de bramen hierin achterblijven, boven een kom en zeef de saus. Druk zoveel mogelijk van de bramen door de zeef. Ik doe dit door met de bolle kant van een lepel door de zeef te roeren. Af en toe schraap ik met de botte kant van een mes aan de buitenkant van de zeef de bramensaus af die hieraan blijft hangen zodat ik zoveel mogelijk van de bramen in mijn saus krijg. Wanneer er niets meer van de bramen afkomt is je bramensaus klaar.
- Dan verwarm ik de saus nog één keer goed door en schud hem in een schoon flesje. De saus is ca. twee weken te bewaren in de koelkast.
Notities
1. Steriliseer het flesje voor je het gaat vullen. Ik doe dit altijd zo kort mogelijk voor het vullen, minste kans op bacteriën die toch altijd in de lucht zitten en het flesje is nog warm wanneer je het gaat vullen. Vul nooit een koud flesje met warme saus dan heb je kans dat het glas breekt. Breng water aan de kook en leg het flesje hier zo’n 5 minuten in. Haal het flesje met een tang uit het hete water en zet het op een schone theedoek tot gebruik.
-0 Reacties-