Gegrilde courgette en aubergine
Regelmatig grill ik in het weekend een courgette en/of aubergine. Ik bewaar de gegrilde plakken in een afgesloten kom in de koelkast, op dagen waarop ik minder tijd heb zet ik hiermee een lekkere en gezonde maaltijd op tafel die ook nog eens makkelijk is en binnen 15 minuten op tafel staat.
Gegrilde courgette en aubergine
Met gegrilde in de koelkast kun je ontzettend veel lekkere maaltijden maken die niet alleen gezond zijn maar ook nog eens heel erg lekker, een betere combinatie is er niet als je het mij vraagt.
Porties: 1 portie
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 aubergine
Instructies
- Was de aubergine en de courgette, schillen is niet nodig, snij ze in plakken van ca. 3 mm dik, dat kan in de lengte zijn of ronde plakken afhankelijk waarvoor je ze wilt gaan gebruiken of wat je leuk vindt.
- Aubergine verkleurt snel, je kunt dit tegengaan door de plakken te besprenkelen met citroen of ze meteen grillen, ik doe dat laatste.
- Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de plakken courgette en aubergine aan elke kant ca. 1 ½ minuut.
- Ik leg de gegrilde courgette en aubergine op een schaal, wanneer ze afgekoeld zijn doe ik ze een goed afsluitbare glazen pot en zet deze in de koelkast, zo blijven mijn gegrilde groenten zeker een week goed.
Notities
Je kunt de plakken courgette en aubergine ook kruiden en insmeren met peper en zout, knoflook wat tijm, om ze te serveren bij een borrelplank, of als bijgerecht bij een stuk vlees.
Aubergine en courgette zijn beiden vrij neutraal van smaak, laat je fantasie erop los, als het om kruiden gaat kun je er eindeloos mee variëren.
-0 Reacties-