Gegrilde groenten in tomatensaus met ‘risotto’ van witte bonen
Dit gerecht maakte ik voor de eerste editie van de #swiepswoepswap van Mandyandmore in April 2019. Ik mocht koken van de blog van Culinair Westfriesland, tot dat moment voor mij een onbekende blog. Ik zal nooit vergeten hoe blij verrast ik was toen ik de blog bekeek, dit is precies zoals ik graag kook, dit voelde eigen, dit voelde als een soort van thuiskomen. Lekker koken met eerlijke producten, uit het seizoen en het liefst zelf geplukt of gehaald bij de bron. Mijn oog viel meteen op het paardebloemenijs, de tuin van ons die stond er vol mee en ik besloot het ijs te maken. Ik had alleen geen rekening gehouden met Henk die alle bloemen wegmaaide voor ik ze kon plukken. Uiteindelijk maakte ik op de laatste dag van de challenge dit gerecht, het is mijn versie geïnspireerd op de “Chorizo ragu met witte bonen ‘risotto’ ” van Annemiek. Inmiddels heb ik Annemiek leren kennen en zoals het met haar blog klikte zo klikte het ook tussen ons. Heb ik ineens een grote zus, mijn instazus de enige échte.
Gegrilde groenten in tomatensaus met ‘risotto’ van witte bonen
Ingrediënten
- 1 potje van Henk’s makkelijke tomatensaus
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst of fijngesneden
- 10 kerstomaatjes halveren
- 1 blik 400 g cannellini bonen (ik gebruik Bonduelle)
- 50 ml groentebouillon of kippenbouillon
- sap en rasp van ½ citroen
- 15 g geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Zet de grillpan alvast op het vuur kan hij goed warm worden
- Snijd de aubergine in de lengte in repen van ca. 1 cm dik, bestrijk met olijfolie leg ze in de inmiddels hete grillpan en gril ze aan elke kant 3-5 minuten. Snij ze nu in blokjes van 3 x 3 cm.
- Snij de courgette ook in de lengte in 3 repen van gelijke dikte en gril de plakken aan elke kant 3-5 minuten. Snij ze nu in blokjes. Van 3 x 3 cm
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, fruit ui en knoflook, doe de gegrilde courgette, aubergine en gehalveerde tomaten erbij bak dit nog ca. 1 minuut, schenk nu de tomatensaus erbij en laat alles op een laag vuur pruttelen.
- Verwarm de afgegoten bonen in een steelpannetje met 50 ml bouillon, druk ze een beetje kapot met een vork, voeg citroensap en rasp toe van ½ citroen roer er 15 gram geraspte Parmezaanse kaas door en je kunt aan tafel.
- Schep de bonen “risotto” op het bord, de groenten erbij, rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en je kunt aan tafel.
-0 Reacties-