Geroosterde aubergine en paprika
Geroosterde groenten en dan vooral paprika zijn hier in huis al jaren een favoriete smaakmaker. je kunt er zoveel mee doen en het maakt echt alles lekkerder! Aubergine roosteren leerde ik van Elmas tijdens de grillen met groenten kookdag in Den Haag.
Geroosterde paprika en aubergine
Geroosterde paprika en aubergine zijn de basis voor veel lekkere gerechten, makkelijk te maken, ontzettend lekker en als bonus ook nog eens gezond.
Ingrediënten
- Aubergine en/of paprika, hoeveel dat bepaal jij.
Instructies
Aubergine roosteren
- Prik met een mes de aubergine rondom in voordat je begint met roosteren.
Op Gas
- Rooster de aubergine boven het vuur van je grootste gaspit tot hij rondom zwartgeblakerd en zacht is.
In de Oven
- Verwarm de oven voor op 220 graden leg de aubergine op een bakplaat, zet die in het midden van de oven en na ca. 40 minuten is de aubergine geroosterd .
Op de grillplaat
- Leg de aubergine op een hete grillplaat en draai regelmatig om tot hij rondom zwartgeblakerd en zacht is.
Op de BBQ,
- Leg de aubergine op het rooster van de bbq, draai hem regelmatig tot hij rondom zwartgeblakerd en zacht is.
Voor alle bovenstaande bereiding geldt
- Wikkel na het roosteren de aubergine in aluminium folie en laat afkoelen. Je kunt hem zo enkele dagen bewaren in de koelkast. Eenmaal afgekoeld haal je het vel er makkelijk af.
Paprika roosteren op gas
- Rooster de paprika boven het vuur van je grootste gaspit tot hij rondom zwartgeblakerd en zacht is.
In de Oven
- Verwarm de oven voor op 220 graden leg de paprika´s op een bakplaat, zet die in het midden van de oven en na ca. 40 minuten zijn de paprika´s geroosterd.
Op de grillplaat
- Leg de paprika’s op een hete grillplaat en draai regelmatig om tot ze rondom zwartgeblakerd en zacht zijn.
Op de BBQ,
- Leg de paprika’s op het rooster van de bbq, draai regelmatig tot ze rondom zwartgeblakerd en zacht zijn.
Voor alle bovenstaande bereiding geldt
- Doe de geroosterde paprika’s in een kom die je luchtdicht afsluit en laat ze afkoelen. Wanneer de paprika’s afgekoeld zijn haal je het velletje er gemakkelijk af, haal de zaadjes eruit en je geroosterde paprika´s zijn klaar voor gebruik. Je kunt ze in een luchtdicht afgesloten pot 3-5 dagen in de koelkast bewaren.
Recepten op de blog met geroosterde aubergine en/of paprika;
Gegrilde portobello met haloumi, gegrilde paprika, zoete aardappel, tahini dressing. en een groene salade.
Shakshuka
-0 Reacties-