Geroosterde aubergine en paprika
Geroosterde groenten en dan vooral paprika zijn hier in huis al jaren een favoriete smaakmaker. je kunt er zoveel mee doen en het maakt echt alles lekkerder! Aubergine roosteren leerde ik van Elmas tijdens de grillen met groenten kookdag in Den Haag.
Wat heb je nodig
- Aubergine en paprika, hoeveel dat bepaal jij.
Hoe rooster je aubergine
Prik met een mes de aubergine rondom in voordat je begint met roosteren.
- Op Gas
Rooster de aubergine boven het vuur van je grootste gaspit tot hij rondom zwartgeblakerd en zacht is. - In de Oven
Verwarm de oven voor op 220 graden leg de aubergine op een bakplaat, zet die in het midden van de oven en na ca. 40 minuten is de aubergine geroosterd . - Op de grillplaat
Leg de aubergine op een hete grillplaat en draai regelmatig om tot hij rondom zwartgeblakerd en zacht is. - Op de BBQ,
Leg de aubergine op het rooster van de bbq, draai hem regelmatig tot hij rondom zwartgeblakerd en zacht is.Wikkel na het roosteren de aubergine in aluminium folie en laat afkoelen. Je kunt hem zo enkele dagen bewaren in de koelkast. Eenmaal afgekoeld haal je het vel er makkelijk af.
Hoe rooster je Paprika
- Op Gas
Rooster de paprika boven het vuur van je grootste gaspit tot hij rondom zwartgeblakerd en zacht is. - In de Oven
Verwarm de oven voor op 220 graden leg de paprika´s op een bakplaat, zet die in het midden van de oven en na ca. 40 minuten zijn de paprika´s geroosterd. - Op de grillplaat
Leg de paprika’s op een hete grillplaat en draai regelmatig om tot ze rondom zwartgeblakerd en zacht zijn. - Op de BBQ,
Leg de paprika’s op het rooster van de bbq, draai regelmatig tot ze rondom zwartgeblakerd en zacht zijn.Doe de geroosterde paprika’s in een kom die je luchtdicht afsluit en laat ze afkoelen. Wanneer de paprika’s afgekoeld zijn haal je het velletje er gemakkelijk af, haal de zaadjes eruit en je geroosterde paprika´s zijn klaar voor gebruik. Je kunt ze in een luchtdicht afgesloten pot 3-5 dagen in de koelkast bewaren.
Recepten op de blog met geroosterde aubergine en/of paprika;
Gegrilde portobello met haloumi, gegrilde paprika, zoete aardappel, tahini dressing. en een groene salade.
Shakshuka
-0 Reactie-