Geroosterde groene asperges met een zachtgekookt ei
Geroosterde groene asperges, het is zo simpel maar ooh zo lekker! De oven doet het werk voor je en jij geniet van een feestelijke en gezonde maaltijd.
Een verwennerij; met een zachtgekookt eitje en een snee geroosterd brood voor de lunch of als avondmaaltijd met een stukje gebakken zalm en wat krieltjes erbij en je hoort mij niet klagen, dan geniet ik met volle teugen in alle stilte met aandacht.
Geroosterde groene asperges met een zachtgekookt ei
Dit is een niet alleen een heel erg lekker het is een ontzettend makkelijk recept, de oven doet het werk voor je en jij geniet van een feestelijke en gezonde maaltijd
Porties: 1 portie
Ingrediënten
- 1 bos groene asperges
- olijfolie
- 1 snuf Maldon zout
- 1 el balsamico azijn
- 5 g Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1 snee geroosterd desembrood
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
- Maak de asperges schoon, je hoeft groene asperges niet te schillen, je wast ze en snijd 2-3 cm van de onderkant af dat is alles.
- Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie strooi het zout erover, dan husselen met de schaal zodat de asperges rondom bedekt zijn met de olie. Zet de schaal in de oven en rooster de asperges in ca.20 minuten gaar. Ik hussel na 10 tot 15 minuten altijd even met de schaal.
- Zet een pannetje met water op wanneer de asperges 10 minuten in de oven staan, kookt het water dan doe je er voorzichtig het ei in dat je 4 – 5 minuten laat koken, haal het ei eruit, spoel af onder koud water en pel het ei en leg opzij tot je asperges klaar zijn en dat is nu bijna zover.
- Na ca. 20 minuten zijn de asperges klaar, besprenkel de asperges met balsamico azijn , rasp er de Parmezaanse kaas over, eitje erbij en smullen maar !
-0 Reacties-