Glühgin
Een verrassend lekker drankje dat in helemaal niets lijkt op glühwein, dus laat je niet door de naam glühgin op het verkeerde been zetten. Het drankje is met en zonder gin lekker en ook nog eens warm en koud, al heeft warm voor mij de voorkeur en met gin.
Glühgin
Dit drankje is zowel met als zonder alcohol lekker en daarmee leuk alcoholvrij alternatief voor de traditionele glühwein.
Porties: 6 glazen
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 6 glazen
- 2 flesjes gemberbier
- 1 sinaasappel in dunne schijven gesneden
- 250 ml sinaasappelsap vers geperst
- 400 ml appelsap
- 6 stuks steranijs
- 2 el jeneverbessen
- 2 kaneelstokjes
- 75 ml gin
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de gin, in een pan en verwarm al roerend op laag vuur, laat 5-10 minuutjes trekken. Haal dan de pan van het vuur. Laat hem een uurtje staan voor je hem serveert zodat de smaken kunnen intrekken.
- Wanneer je de Glühgin gaat maken gaat de gin erbij en verwarm je alles op laag vuur, denk eraan ook nu, niet laten koken, want dan verdampt de alcohol en dat wil je niet. Serveer in een leuk glas met een schijfje sinaasappel, een steranijs of wat jeneverbessen, het oog drinkt tenslotte ook mee.
-0 Reacties-