Granola fatto in casa con amore !
Dat ik gek ben op Italië en graag ontbijt met granola in mijn yoghurt is geen geheim. Het is ook geen geheim dat je de lekkerste granola’s zelf maakt. Inmiddels staan er diverse recepten voor granola op de blog; het recept van de allereerste granola, een winterse granola, pangranola die binnen 5 minuten gemaakt is, een zomerse granola en niet te vergeten de enige échte DearGoodMorning granola.
En vanaf vandaag deze granola waarin je mijn liefde voor Italië proeft, gemaakt met balsamico die ik kocht in Italië tijdens onze laatste vakantie in 2019. Ik mis het… Italië. Ik mis de mensen, het eten, de chaotische gezelligheid en het; “ciao bella come vai?”. Deze granola daarin proef ik Italië en voel ik Italië, deze granola zegt; “buongiorno bellezza”! Deze granola wordt mijn favoriet van 2021 dat weet ik nu al ! Maak hem en beleef zelf bij die eerste hap het Italië gevoel.
Buon appetito !
Granola fatto in casa con amore !
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie
- 30 ml balsamico
- 250 g meergranenvlokken
- 75 g hazelnoten
- 75 g amandelen
- 25 g zonnebloempitten
- 1 tl kaneel
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
- Meng de olijfolie en balsamico.
- Hak de noten in grove stukken.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze.
- Schenk het mengsel van olijfolie en balsamico bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven
- In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven bakt harder aan de achterkant.
- Na 40 minuten haal je de granola uit de oven en laat je de granola afkoelen.
- Bewaar de granola in een luchtdicht afsluitbare pot. Daarin blijft hij zeker 2 weken goed al redt hij dat hier nooit.
-0 Reacties-