Granola
Granola staat hier altijd op het aanrecht, wij kunnen niet zonder. Vrienden en familie zijn inmiddels ook gek op mijn granola en de vraag; “Wanneer kunnen we hem kopen?” wordt dan ook regelmatig gesteld. Niet, daar ga ik niet aan beginnen voor ik het weet sta ik de hele dag in de keuken granola te maken. Het recept met jullie delen dat doe ik graag, dus bij deze; Anita, Roy en voor alle andere granola fans. De granola is erg lekker als topping op bijvoorbeeld de overnight oats, yoghurt met wortelspread of yoghurt met fruit kijk op de blog bij ontbijtjes daar vind je nog veel meer lekkers.
Granola
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie
- 30 ml maple syrup
- 200 g havermout
- 150 g noten, ik mix altijd 3 soorten; 50 gram van elke soort. Ik gebruik wat ik in huis heb. Bijvoorbeeld, walnoten, paranoten en amandelen.
- 25 g pompoenpitten
- 25 g zonnebloempitten
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
- Meng de olijfolie en maple syrup met een garde. Dit wordt een dik stroperig mengsel.
- Hak de noten in kleinere stukken.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze.
- Schenk het mengsel van olijfolie en maple syrup over de droge ingrediënten en meng alles goed.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
- Nu kun je de bakplaat in het midden van je oven schuiven
- In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven gaat harder aan de achterkant.
- En zo makkelijk is het. Na 40 minuten haal je je zelfgemaakt granola uit de oven. De granola laten afkoelen en dan kun je hem in een goed afsluitbare pot zeker 2 weken bewaren, al redt hij dat hier nooit
Notities


-4 Reacties-
Bedankt. 😙 nog niet gemaakt maar weer dat ie overheerlijk is
Graag gedaan 🙂
Super lekker recept! Al gemaak en gegeten! Bij mijn tweede batch heb ik de maplesiroop vervangen door kokosbloesemsuiker . Ook lekker, maar de yoghurt kleurt er wat bruin door. Ziet niet zo lekker uit, maar smaakt gewoon heerlijk. Nu staat de derde batch in de overn met yaconsiroop…..afwachten hoe dit smaakt! De wisselingen van het zoete gedeelte op advies van mijn voedingsvoach. Bedankt in ieder geval voor dit lekkere recept! Ik geniet ervan!
Leuk, die variaties er staan ook nog pangranola’s op de blog, lekker, snel klaar en zonder suiker. Groetjes en bedankt voor je bericht 💖