Griekse yoghurt met peer, rode bessen en tahini
Wat is Tahini eigenlijk? Tahini is een pasta gemaakt van geroosterde sesamzaadjes, die ik tot vorig jaar gebruikte als dressing bij hartige gerechten zoals de gegrilde portobello, met zoete aardappel en tahini. Totdat Yildiz mij vertelde dat het ook heel lekker is als ontbijt met yoghurt, appel en granaatappel. Je raadt het al, de volgende ochtend begon ik de dag met dit ontbijt. Of het lekker was? Zekers! Hoe maak je dat tahini sausje? Dat is té eenvoudig maar ook ik wist het niet hoor. Ik deel graag het recept, want delen is geluk.
Griekse yoghurt met peer, rode bessen en tahini
Porties: 1
Ingrediënten
- 1 el tahini
- 1 el water of ietsje meer afhankelijk van de gewenste dikte
- 100 g Griekse of Turkse yoghurt
- 1 peer in stukjes gesneden
- Wat rode bessen
Instructies
- Meng 1 eetlepel tahini met 1 eetlepel water meng dit goed en is de dressing nog te dik doe je er nog wat water bij tot de tahini de gewenste dikte heeft.
- Doe de yoghurt in een kom, stukjes peer en rode bessen en als laatste gaat de tahini erover.
Notities
Varieer met het fruit, denk aan stukjes appel met granaatappelpitjes of blauwe bessen en een lepel pangranola voor een lekkere en gezonde start van je dag.
-0 Reacties-