Grillworst met zelfgemaakte currysaus
Dit is een typisch Duits gerecht en het recept van deze currysaus heb ik ooit vanuit Duitsland mee naar huis genomen, sindsdien is hier in huis een grillworst zonder deze zelfgemaakte currysaus niet compleet.
#TIP
Serveer de worsten met deze lekkere aardappel salade aka koude schotel.
Grillworst met zelfgemaakte currysaus
Dit is die typische Duitse currysaus die ze serveren bij de "currywurst".
Porties: 4 porties
Ingrediënten
- 4 grillworsten van de slager
- 1 grote ui in dunne ringen gesneden
- 1 zure appel (Granny Smith) fijn geraspt
- 1 el tomatenpuree
- 1 el currypoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 mespuntje chilipoeder
- ¼ liter water waarin je een ½ runderbouillonblokje oplost
- 1 el olijfolie
- Peper zout en eventueel een schepje suiker.
- maïzena om de saus te binden
Instructies
- Begin met de saus, hoe langer die staat des te meer trekken de smaken in, ik maak hem vaak een dag of zelfs enkele dagen vooraf.
- Verwarm de olie in een steelpannetje op middelhoog vuur en bak hierin de uienringen met de geraspte appel goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en gaar deze ca. 1 minuut mee, nu voeg je currypoeder, paprikapoeder en een mespuntje chilipeper toe, roer alles nog eens kort door en giet dan de bouillon erbij. Laat alles 20-30 minuutjes sudderen en breng dan de saus op smaak met peper, zout en eventueel een schepje suiker zou je de saus te zuur vinden. Bind de saus met maïzena tot de gewenste dikte. Ik doe dat altijd door een lepeltje maïzena met water in een glas op te lossen en dan roer ik dit door de saus, heeft de saus dan nog niet de gewenste dikte herhaal ik dit, tot de saus is zoals wij hem graag hebben. Heb je saus over dan bewaar hem in de koelkast of vries hem in.
- Bereidt de grillworsten op de bbq of in een grillpan/koekenpan op het fornuis en serveer ze met de zelfgemaakte currysaus en koude schotel aka aardappelsalade


-0 Reacties-