Hartverwarmende linzensoep
Deze soep is geïnspireerd op de rode linzen soep die ik in 2017 at bij The Libanese Sajeria in Amsterdam. Bij de eerste hap van deze soep ging mijn hart sneller kloppen de smaak, de kleur alles aan deze soep is lekker. Linzen ik had ze thuis liggen maar er nooit iets mee gemaakt en metéén wist ik deze soep, die ga ik ermee maken. Maar wat gaat allemaal in deze soep? Ik vroeg of ze mij het geheim van hun lekkere soep wilden vertellen, wat er behalve de liefde die ik proefde nog meer in de soep gaat. Lachend somde ze de ingrediënten op die in de soep gaan. Na ons weekend Amsterdam heb ik meteen mijn eerste linzensoep gemaakt. Het duurde even, bijna 2 jaar, maar nu geeft deze soep mij dat gevoel dat ik had bij die eerste keer in Amsterdam. Ben je in Amsterdam dan bezoek zeker de 9 straatjes met haar leuke shops en vele eettentjes waaronder The Libanese Sajeria, een aanrader voor een lunch of gewoon iets lekkers voor tussendoor.
Linzensoep
Ingrediënten
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 winterwortel schoongemaakt en in stukken gesneden
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl chilipeper
- 2 blikken tomaat in blokjes (400 g per blik)
- 1 ½ l groentebouillon
- 375 g gele linzen
- 300 ml kokosmelk
- 1 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Eetlepel olijfolie in de pan verhitten en ui glazig fruiten, voeg dan de knoflook, wortel, kerriepoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en de chilipoeder toe, bak alles al omscheppend ca. 1 minuut,
- Tomaatblokjes toevoegen en alles doorroeren.
- Groentebouillon, kokosmelk en de linzen toevoegen en doorroeren, nu laat je alles op een laag vuur ca. 1 uur sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer en zou je hem te dik vinden kun je de soep verdunnen door wat bouillon of water toe te voegen.
- Serveer de soep met flatbread
-0 Reacties-