Heerlijke vegetarische noedelsoep
De inspiratie voor deze soep komt van de blog Echte Gerechten, van de leuke Marjolein, waaraan ik voor deze editie van de foodblogswap; de swiepswoepswap georganiseerd door Mandyandmore gekoppeld werd.
Afgelopen donderdag swiepSwOEPswapte ik deze noedelsoep op tafel en zo lekker als hij eruit ziet is hij ook. Bonus hij staat ook nog eens binnen een kwartiertje dampend in een bowl voor je neus en kun je genieten van deze lekkere, gezonde en voedzame soep. Nog even over de blog van Marjolein, dat is een ontzettend leuke blog waar je een soort van culinaire kunt reis kunt maken en dat heb ik met veel plezier gedaan.
Haar Aziatische noedelsoep is de inspiratie voor mijn vegetarische noedelsoep die hier vanaf nu zeker vaker op tafel gaat komen. Leuke van deze soep is dat het een basis is waarmee je eindeloos kunt variëren en dat ga ik zeker doen.
Heerlijke vegetarische noedelsoep
Ingrediënten
- 600 ml groentebouillon met paddenstoelen
- 1 el shaoshing rijstwijn
- 2 tl lichte soja saus
- 2 eieren
- 100 g ongekookte rijstnoedels
- 1 paksoi
- ½ rode paprika
- ca. 150 g witte kool
- 2 bosuitjes
- 1 rode peper
Instructies
- Breng in een steelpannetje water aan de kook en kook hierin de eieren 5 minuten. Haal de eieren uit het water en laat schrikken onder de koude kraan.
- Bereidt de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking en giet af en spoel af onder de koude kraan.
- Snijd de paprika in dunne reepjes, de paksoi in stukken en de bosui en rode peper in dunne ringetjes. Ik had een hele witte kool in de koelkast liggen en heb daar een plak vanaf gesneden en die plak in dunne reepjes gesneden.
- Breng nu de bouillon aan de kook, samen met de shoasing en sojasaus, proef en breng eventueel nog op smaak met een snufje zout. Doe dan het wit van de paksoi, de reepjes paprika en de witte kool erbij en kook alles 2 tot 3 minuten. Nu gaat het groen van de paksoi erbij, kook deze mee tot deze geslonken is. Let op dat gaat heel snel (ca. 30 seconden).
- Verdeel de rijstnoedels over twee kommen, schep de bouillon met de groenten erover. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 1 ei. Strooi de ringetjes bosui en peper over het geheel en serveer. Hou je niet van pittig laat dan de peper weg.
Notities
Heb je geen groentebouillon met paddenstoelen in de vriezer dan kun deze vervangen door groentebouillon , kippenbouillon of runderbouillon. Heb je helemaal geen bouillon meer in de vriezer dan wordt het tijd om nieuwe te maken óf zou je nog nooit bouillon gemaakt hebben dan is dit het moment om voor het eerst zelf bouillon maken. Dat is veel lekkerder en helemaal niet moeilijk, gewoon doen en geloof mij dan vraag je je af waarom je dat nooit eerder hebt gedaan. Vooruit! En in geval van nood maak je deze keer de bouillon van een blokje, doe ik ook weleens hoor.
-2 Reacties-
Jummiejummie! Zo leuk dat ik door jou geswiepswoepswapt ben! Jouw versie ziet er heerlijk.😊👍
Dankje Marjolein, ik vond het superleuk om van jou website te mogen swiepswoepswappen 💖