Hugo alcoholvrij
Dit drankje staat hier al jaren tijdens feestjes op tafel met en zonder alcohol. Het leuke ervan is dat iedereen, ook de kinderen, kunnen genieten van de feestelijke cocktail. Bij ons staat het drankje bekend als de Bardolino spritz en wij drinken het altijd bij “ons“ barretje op de hoek. En ja ik stond na de eerste Bardolino spritz in de bar, bijna achter de bar, want ik wilde, nee moest, weten hoe het drankje gemaakt werd en wat er precies ingaat. Het barretje maakt hem met een deel prosecco en sciroppo di sambuco, de klank alleen al hé? De sciroppo di sambuco neem ik nog altijd elk jaar mee vanuit Italië, dezelfde als ze bij ons barretje gebruiken. En ja ik weet het, je kunt hem tegenwoordig ook hier kopen en het zal wel een idee zijn maar de sciroppo di sambuco zelf gekocht in Italië is het lekkerst.
Hugo alcoholvrij
Ingrediënten
- 30 ml vlierbloesem siroop
- 150 ml bruiswater
- Takje munt
Instructies
- Schenk de siroop in een glas, leg er een takje munt in, schenk het bruiswater erop en klaar is je drankje.
-0 Reacties-