Kersenpuree
Thuisgekomen van de kersenplukdag bij kersenbedrijf Schaepkens is het inmiddels lunchtijd en wat eet je dan? Juist! Pancakes het is tenslotte zondag. Alhoewel pancakes kunnen elke dag als je het mij vraagt. Er staat nog ricotta in de koelkast dus het gaan ricotta pancakes met kersen en kersensaus worden, tenminste dat is het plan. Zo kwam het dat ik deze kersenpuree maakte, een saus is het niet geworden, daarvoor zou je hem moeten zeven en daar had ik geen zin in. Waarom ook? Hij is lekker zoals ie is!
Kersenpuree
Deze puree is erg lekker door je yoghurt en over je pancakes.
Porties: 1 pot
Ingrediënten
- 350 g kersen
- 15 g suiker
- 1 el citroensap
Verder heb je nodig
- Kersenontpitter, staafmixer en een weckpot of lege jampot met een inhoud van 300 ml.
Instructies
- Steriliseer de weckpot of jampot voor gebruik, ik doe dit altijd zo kort mogelijk voor het vullen, minste kans op bacteriën die toch altijd in de lucht zitten. Breng water aan de kook en leg de pot hier zo'n 10 minuten in. Haal hem met een tang uit het hete water en zet ondersteboven op een schone theedoek tot gebruik.
- Ontpit de kersen, dit gaat het makkelijkst met een kersenontpitter. Heb je die niet dan halveer je de kersen met een mes en haal je de pit eruit.
- Doe de ontpitte kersen samen met 15 gram suiker en 1 eetlepel citroensap in een steelpannetje breng aan de kook, hou 5 minuten tegen de kook aan. Pureer de kersen met de staafmixer en laat nog 1 minuut koken, doe de puree in een schone gesteriliseerde weckpot. Je kunt de puree ca. 1 week in de koelkast bewaren.
-0 Reacties-