Kerstgranola met gedroogd fruit
Terwijl ik alles klaarzet voor het maken van de kerstcake neem ik yoghurt en granola voor ontbijt. Het is het laatste restje granola en dat betekent nieuwe maken, wat een timing dit soms moeten dingen lopen zoals ze lopen want met alle ingrediënten van de kerstcake voor me bedacht ik dat deze vast ook lekker zijn in de granola, ik ging ermee aan de slag en anderhalf uur later was mijn pot gevuld met de allereerste kerstgranola. De granola is ook leuk om weg te geven, zeg nou zelf met zo’n potje zou je toch ook graag verrast willen worden?
Kerstgranola met gedroogd fruit
Porties: 1 pot
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie
- 50 ml gembersiroop
- 200 g volkoren havervlokken
- 50 g boekweitvlokken
- 75 g amandelschaafsel
- 50 g walnoten
- 50 g paranoten
- 50 g pompoenpitten
- 1 tl kaneel
Gedroogd fruit in stukjes gesneden gaat niet mee de oven in
- 50 g gele Rozijnen
- 50 g blauwe rozijnen
- 50 g cranberries
- 100 g abrikozen
Instructies
- En dan? Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
- Hoe maak je het?
- Meng de olijfolie en gembersiroop met een garde. Dit wordt een dik stroperig mengsel.
- Hak de noten in stukken.
- Doe de havervlokken, boekweitvlokken, de gehakte noten en kaneel in een kom en meng.
- Schenk nu het mengsel van olijfolie en gembersiroop erover en meng alles goed.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven
- In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven bakt harder aan de achterkant.
- Laat de granola afkoelen en meng dan het gedroogde fruit erdoor.
Notities
Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot, daarin blijft hij zeker 2 weken goed.
-2 Reacties-
Het lijkt mij een heerlijke granola, als ik snel ben red ik het nog voor kerst ;-).
In de beschrijving staat dat je het mengsel van olijfolie en Maple syrup moet mengen, dit moet denk ik gember siroop zijn i.p.v. Maple syrup.
Je hebt gelijk dat ga ik meteen aanpassen. Dank je !