Kip teriyaki met rijst en paksoi
Dit is weer zo’n gerecht dat hier regelmatig op tafel staat.
Snel klaar en ontzettend lekker, de ideale combinatie.
Kip teriyaki met rijst en paksoi
Een lekkere en voedzame maaltijd, die ook nog eens zo klaar is.
Porties: 2
Ingrediënten
- 1 kippendijfilet, hieruit haal ik ca. 4 spiesjes
- 6 stuks lente-ui in stukken van 2 cm gesneden
- 1 lenteui in smalle ringetjes
- 1 rode peper in smalle ringen
- 120 g rijst naar keuze
- 1 paksoi in stukken gesneden
- 1 el rijstolie
- 2 tenen knoflook gehalveerd
- stuk gember 3 cm geschild en in reepjes gesneden
- Shaoshing rijstwijn
- Teriyaki saus; voor het recept klik je hier.
- Bamboe spiesjes
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snij de kippendij in gelijke blokjes en maak spiesjes met op elk spiesje 3 kipblokjes. Spies om en om lente-ui en een blokje kip op een stokje.
- Begin en eindig met lente-ui.
- Maak de paksoi schoon en snijd hem in gelijke stukken. Voor het wokken van de paksoi begin je met het verwarmen van 2 tenen knoflook en de gember in de olie, doe dit ca. 2 minuten op een middelhoog vuur, dit is om de knoflook en gember smaak te laten afgeven aan de olie. Haal na 2 minuten de knoflook en gember uit de olie met een schuimspaan. Nu kun je de paksoi wokken. Begin met wokken van de harde (witte) stukken van de paksoi ca. 3-5 minuten dan gaat het blad erbij dit wok je even mee ca. ½ minuutje. Schenk nu langs de rand van de wok een scheutje ShaoShing rijstwijn wok nog ½ minuut en de paksoi is klaar.
- Bak de kipspiesjes in een koekenpan op middelhoog vuur in ca. 6 minuten gaar, keer de spiesjes regelmatig. Voor het serveren kwast je de spiesjes in met de teriyaki saus. Terwijl je de kipspiesjes bakt wok je de paksoi zo is alles tegelijkertijd klaar. Serveer de spiesjes met de rijst en paksoi en schenk eventueel 1 eetlepel teriyaki saus over de rijst.
Notities
Vervang de paksoi door broccoli. Wok broccoli met een pepertje, de olie kun je ook nu weer vooraf smaak geven met knoflook en gember.
-2 Reacties-
Het was super leuk om door jouw recepten te mogen snuffelen! Je hebt me echt geinspireerd. Ik dacht als ik ‘Hello Fresh’ gerechten kan maken, dan kan ik nog beter op zoek gaan naar recepten die me meteen heel lekker lijken. Omdat ik een ‘kookdummie’ ben, ben ik ook erg blij dat je dingen duidelijk beschrijft en/of linkjes hebt geplaatst naar hoe je iets nog meer kan gebruiken.
Het teriyaki recept gaan we zeker nog eens maken. Mark en ik vonden het heel verrassend lekker! Maar ook één van de aspergerecepten en aspergesoep van de schillen ga ik zeker snel eens uit testen! Want tja dat hoort als je in Limburg woont hè! Groetjes Diane🌸
Goedemorgen Diane,
Wat vind ik dat leuk om te horen! Dit is precies wat ik wil met mijn blog, vind ik en prachtig compliment voor mij én voor jou wat je ziet in ons allemaal schuilt een keukenprinses. Jaaah die soep is zoo lekker en dan ook een keertje Limburgs stoofvlees maken die is ook zo lekker. Zo leuk om dit te lezen. Bedankt voor je leuke reactie ☺️💖 Groetjes, Renate