Kippenbouillon en het recept van ouderwets lekkere kippensoep.
Deze kippenbouillon is de basis voor heel veel lekkers. Ik vries de bouillon in porties van ½ liter in en de kip in porties van 100-150 gram. Zo heb ik wanneer ik niet veel tijd heb om te koken toch snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan, zoals een “risotto” van witte bonen met gegrilde groenten, pittige kippensoep, pinda kippensoep met kokosmelk en noedels , of maak er een lekkere ouderwetse kippensoep mee zoals mijn schoonmoeder hem altijd maakte.
Kippenbouillon en het recept van ouderwets lekkere kippensoep
Deze bouillon is de basis voor heel veel lekkers en zo ontzettend makkelijk te maken
Ingrediënten
- 4 kippenbouten ca. 1,5 kg of een halve soepkip
- ca. 200 g prei
- ca. 200 g bleekselderij
- ca. 200 g wortelen
- ca. 200 g uien
- 5 takjes tijm
- 2 laurier bladeren
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 3 l water
Instructies
- Maak de groenten schoon, snijd de ui in kwarten en de rest in grove stukken, maak een “boeketje” van de kruiden en bind ze samen. Neem een grote soeppan, doe hier alle ingrediënten in en vul aan met 3 liter water, breng aan de kook en laat op een laag vuur ca. 3 uur zacht trekken.
- Wanneer de bouillon wat is afgekoeld haal je de kippenbouten eruit en pluk je het vlees van het bot.
- Schenk de bouillon door een fijne zeef en je kippenbouillon is klaar voor gebruik.
- Je kunt de bouillon na het zeven eventueel op smaak brengen met zout. Zelf doe ik dat op het moment dat ik de bouillon gebruik.
- Wil je de ouderwetse kippensoep van mijn schoonmoeder maken dan gaat na het plukken de kip terug bij de gezeefde bouillon, samen met een kopje witte rijst en zet je de pan terug op een laag vuur tot de rijst gaar is.
-0 Reacties-