Klassieke zalmcocktail
Vorige eeuw maakte ik deze zalmcocktail voor het eerst en nog steeds maak hem zoals toen; een échte klassieker deze zalmcocktail. Deze zalmcocktail was het openingsgerecht tijdens het eerste, door mij verzorgde, familiekerstdiner en is sindsdien ieders lieveling. Tot ik op avontuur ging in de keuken waardoor hij jarenlang vervangen werd door de meest bijzondere voorgerechten waar ik vaak uren voor in de keuken stond.
De zalmcocktail maakte zijn comeback eind 2014; het eerste kerstdiner na mijn ongeluk. Een kerstdiner anders dan alle voorgaande maar nog meer een familiekerstdiner dan ooit tevoren. Doordat ik niet al te lang in de keuken kon staan nam iedereen wat mee en dat is altijd zo gebleven. Intussen hebben we een aantal vaste gerechten, dat zijn; een cocktail van zelfgemaakte frambozenlikeur, de zalmcocktail, mama’s soep, Henk’s kalkoen van de bbq en roy’s pannacotta wat verder op tafel komt is altijd een verrassing die ik verzorg. Alhoewel de kerstcake van vorig jaar zo’n succes was dat die ook zijn vast “kerst recht” verworven heeft. .
Ouderwetse zalmcocktail
Ingrediënten
- 1 blikje roze zalm va 213 g
- ½ krop botersla
- 1 hardgekookt ei in parten gesneden
- 2 kerstomaatjes in vieren gesneden
- 4 el whisky cocktailsaus
- paprikapoeder
Instructies
- Neem 4 leuke glazen of serveer de cocktail in een inmaakglas ziet hartstikke leuk uit en makkelijk mee te nemen voor een diner bij familie of vrienden. Vul de glazen achtereenvolgens met, de sla, de zalm, de whisky cocktailsaus, partjes ei en tomaat, snufje paprika poeder en smullen maar.
Notities


-2 Reacties-
Ik doe altijd blokjes perziken uit een pot door de zalmcoctail en een halve perzik boven op de zalmcoctail als ganering dit is zo lekker de perzik wel laten uitlekken en deppen met keukenpapier.
Lieve Corry,
Bedankt voor deze leuke variant! Daar ga ik mama deze kerst mee verrassen ze is gek op perzik.
Liefs en hele fijne feestdagen,
Renate 💖