Knäckebröd met een eitje, mayo, tomaat en courgette zoetzuur
Dit is mijn favoriete snelle lunch, ontstaan gedurende de eerste maanden van de coaching in 2018. Alle voedingstoffen zijn vertegenwoordigd en het is ook nog eens ontzettend lekker, ooit was er een tijd dat ik dacht dat dit niet kon en dan vooral door de combi ei en mayo, dus zodra ik weer eens op “dieet” ging waren de eitjes met mayo verboden.
Hoe blij was ik met Jonathans, dé online diëtist en voedingscoach, reactie op deze lunch; “wauh Renate dat ziet er goed uit wat is het allemaal”? Ikke; “Knäckebröd, eitje, tomaat, courgette zoetzuur maak ik altijd zelf en…. mayo”, kwam er als laatste voorzichtig achteraan want ik wist het zeker de mayo dat mag natuurlijk niet want ik wil afvallen. Niets was minder waar, dat beetje mayo kon prima en dit mayo meisje was helemaal blij en een favoriet was geboren, knäckebröd, eitje, mayo en….. courgette in zoetzuur. Het is ook een lekker ontbijtje en een makkelijke meeneem lunch.
Knäckebröd met een eitje, mayo, tomaat en courgette zoetzuur
Ingrediënten
- 2 stuks volkoren knäckebröd Leksland is mijn favoriet
- 1 gekookt eitje
- 1 tl mayo
- 3 kerstomaatjes
- courgette in zoetzuur
- peper en zout
Instructies
- Ik heb altijd gekookte eitjes in de koelkast liggen, heb je dat niet begin dan met het koken van een ei, of meteen een paar, heb je voorraad voor de volgende keer. Snijd het gekookt eitje en de tomaat in plakjes, beleg de cracker met, ei, tomaat, courgette in zoetzuur en mayo hoeft niet mag wel, tja wat kan ik zeggen ik ben een mayo meisje. Ja dit was het al kun je haast geen recept noemen toch?
Notities
Maar echt? Heb je geen courgette in zoetzuur in de koelkast staan? Hoe dan? Vraag ik me af, ik kan niet zonder! Ik zou hem toch maar eens gaan maken het is een simpel recept, snel klaar en ontzettend lekker !
-0 Reacties-