Kruidenpasta
Deze kruidenpasta gebruik ik als smaakmaker voor de bloemkoolsalade Henk maakt er een groentecurry mee en jij, wat ga jij ermee maken?
Kruidenpasta
Deze kruidenpasta is makkelijk zelf te maken.
Porties: 1 pot
Ingrediënten
- 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
- 1 rode peper
- 3 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 1 stuk gember van 3 cm
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 3 tl paprikapoeder
- 75 ml rijstolie
Verder heb je nodig
- staafmixer, mengbeker en een weckpot of lege jampot met een inhoud van 250 ml
Instructies
- Steriliseer de weckpot of jampot voor gebruik, ik doe dit altijd zo kort mogelijk voor het vullen, minste kans op bacteriën die toch altijd in de lucht zitten. Breng water aan de kook en leg de pot hier zo'n 10 minuten in. Haal hem met een tang uit het hete water en zet ondersteboven op een schone theedoek tot gebruik.
- Hak de peper en knoflook fijn, schil de gember en hak deze fijn, snipper de ui.
- Neem de maatbeker doe hier de tomatenpuree, gehakte peper, knoflook, gember, ui en droge kruiden in. Als laatste gaat de (rijst)olie erbij, vervolgens pureer je alles met staafmixer tot een mooie homogene kruidenpasta. Makkelijker kan ik het niet maken toch?
- Doe de pasta in de schone weckpot die klaarstaat op het aanrecht.
Notities
De pasta is ca. 6 weken houdbaar in de koelkast.


-2 Reacties-
hoezo zes weken houdbaar dat haalt ie niet want dan is ie al lang op gewoon te lekker
Wat leuk om te horen en heel herkenbaar :-). Hier redt ie de 6 weken ook nooit.