Mama’s pudding
En ja, die komt uit een pakje, maar voor mijn mama´s pudding maak ik een uitzondering. Ter verdediging van mijn mama; heel veel bakkers gebruiken custardpoeder voor allerlei soorten gebak. Ja echt waar! En ik maar moeilijk doen met met eigeel, melk en suiker. Dat heeft mama goed afgekeken van de bakkers, of is dat omdat ze gewoon niet graag moeilijk doet en het ontzettend druk had met drie kinderen een huishouden én een baan. Wat de reden ook is het maakt niet uit de pudding is er niet minder lekker om. Vandaag is het feest de blog bestaat 4 maanden een mooi moment om deze lekkere én feestelijke pudding met jullie te delen.
Mijn mama’s ouderwetse pudding
Ingrediënten
- 400 ml melk
- 25 g custard poeder van Koopmans
- 25 g suiker
Instructies
- Custardpoeder en suiker mengen, dan 1 á 2 eetlepels melk (van de 400 ml) erbij doen en tot een papje roeren.
- De rest van de melk breng je aan de kook, zodra de melk kookt haal je het pannetje van het vuur en giet je dit bij het custard/melk papje, terwijl je met een garde blijft roeren.
- Vervolgens gaat alles terug in het pannetje en zet je het pannetje terug op middelhoog vuur en als het mengsel begint te bluppen dan is je pudding klaar. Je verdeelt de pudding over de kommetjes dekt ze af met folie en laat ze afkoelen Meer is het niet.
- Ooh nee wacht, serveren met vers fruit een dot slagroom en ervan smullen!


-0 Reacties-