Mayonaise
Mijn eerste mayonaise maakte ik toen ik die lekkere Caesar salad die wij aten in Wollongong thuis wilde namaken en dat gaat niet met mayonaise uit een pot, nee daar maak je een Ceasar salad mayonaise voor.
Sindsdien maak ik vrijwel altijd mijn mayonaise zelf, wist niet dat het zo eenvoudig is mayonaise zelf maken. Met de mayonaise maak je ook een lekkere cocktailsaus en die maak ik intussen met zelfgemaakte ketchup. Yep ook de ketchup maak ik zelf en dat is té makkelijk om niet te doen, recept vind je hier.
Met beide maak ik dan weer de lekkerste Whisky cocktailsaus, maar dan ook écht hé? En dat kun jij natuurlijk ook want keukengeheimen daar doe ik niet aan, delen is veel leuker !
Mayonaise
Ingrediënten
- 1 ei, kamertemperatuur
- 1 eigeel, kamertemperatuur
- 1 tl mosterd
- 2 tl citroensap
- Snufje zout
- 200 ml zonnebloemolie
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie in een hoge mengbeker.
- Zet de staafmixer op de bodem van de mengbeker begin te mixen terwijl je de zonnebloemolie erbij schenkt, binnen enkele seconden ontstaat er mayonaise. Vind je de mayonaise niet dik genoeg dan schenk je er nog wat zonnebloem olie bij terwijl je mixt tot de mayonaise de dikte heeft zoals jij hem graag hebt. Dat was het al, makkelijker kan haast niet toch?
- De mayonaise stijft nog iets op wanneer hij in de koelkast staat. In een afgesloten pot kun je de mayonaise in de koelkast ca. 2 weken bewaren.
-0 Reacties-