Meat pie Surinaamse kerrie kip met komkommer in het zuur
Ik at voor het eerst een Surinaams broodje kerrie kip op 2 oktober 2019 tijdens de lancering van de allerlaatste eetkalender van FrancescaKookt. Ik had de broodjes al vaker voorbij zien komen in de stories op instagram van Francesca en voorafgaand aan de boeklancering zag ik haar stories dat ze ze aan het maken was om te serveren tijdens de lancering. Nou je snapt dat ik wist wat ik als eerste zou nemen en ik was niet de enige kan ik je vertellen ! Toen ik later voor een tweede broodje wilde gaan was de hele schaal leeg dat zegt genoeg toch?
Nie veel later kreeg ik van een lieve collega Surinaamse kerrie en je kunt al raden wat ik daar als eerste mee ben gaan maken; de Surinaamse kip kerrie van Francesca en al tijdens het bereiden ervan liep mij het water in de mond; die geur. Maak mij gek!
Na een mini swiepswoepswap pauze mijnerzijds schreef ik mij in voor de alweer 11de editie. Ooh en zou jij tot één van de weinigen behoren die niet weten wat de swiepswoepswap is; nou dat is de allerleukste foodblogswap die er is. Je mag zelfs meeswiepswoepswapperen zonder blog, voorwaarde is dat er wel recepten staan onder je posts op instagram. Wil je meer weten over de swiepswoepswap kijk dan even op de blog van Mandyandmore en ben je niet nieuwsgierig naar de swiepswoepswap dan zou ik toch een kijkje nemen op de blog van Mandy die niet alleen heel lekkere recepten deelt maar ze ook nog eens heel leuk verpakt met de leukste, liefste, grappigste en soms ook ontroerendste teksten en ze is ook nog een één van de leukste tantes van Nederland. (Mandy als jij dit leest sorry voor deze veel te lange zin).
Toen ik op 30 april hoorde van welke blog ik mocht koken maakte mijn hart een sprongetje van vreugde en waar ik bij elke eerdere editie de hele blog van mijn swiepswoepswapper doorspitte wist ik bij het lezen van de naam FrancescaKookt metéén wat ik wilde maken. Meatpies gevuld met de Surinaamse kerrie kip van Francesca en ik kan jullie vertellen dat ze nóg lekkerder zijn dan in mijn hoofd. Bij de eerste hap die ik nam van meatpie gevuld met de Surinaamse kerrie kip was daar dat ultieme foodie geluksgevoel, je kent het wel toch? Niet? Dan zou ik snel alle ingrediënten in huis halen en deze Meatpies Surinaamse kerrie kip te maken. Maak je de kerrie kip om er meatpies mee te vullen verdubbel dan het recept van Francesca en bindt de saus tot de dikte van een ragout.
Het recept voor de Surinaamse kerrie kip vind je op de blog van Francesca, door heel eenvoudig hier klikken, daaraan heb ik niets veranderd want van perfectie blijf je af. Ik swiepswoepswapperde het Surinaams broodje kerrie kip van broodje naar meatpie en met daverend succes. Het leukste; mama die niet houdt van kerrie (tenminste dat denkt denkt ze) heeft gesmuld en als het even had gekund had ze nog een tweede genomen. Het recept voor het piedeeg dat vind je hier. Francecsa serveert bij haar Surinaams broodje kerrie kip zuur van komkommer en dat maakt het gerecht af. Dus ook bij de pies serveerde ik komkommer in het zuur. De bedoeling was ook hier het recept van Francesca te volgen maar ik had geen pimentbolletjes in huis én geen rode ui, wel rode peper en twee komkommers en dat werd de basis voor mijn komkommer in het zuur en zo werd er uiteindelijk toch nog geswiepswoepswapped.
Meatpie Surinaamse kip kerrie met komkommer in het zuur
Ingrediënten
Voor 2 potten van ca. 500 ml
- 2 komkommers
- 1 rode peper
- 200 ml water
- 200 ml witte azijn
- 2 el suiker
- snufje zout
- 2 kruidnagels
- 10 zwarte peperkorrels
- 2 glazen potten met een inhoud van 500 ml.
Instructies
Hoe maak je het
- Snijd de komkommers in slierten, plakjes of blokjes net wat jij leuk of lekker vindt.
- Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snij in dunne reepjes.
- Doe de komkommer en rode peper in een kom meng en verdeel dit dan over de twee glazen potten, doe vervolgens in elke pot 5 peperkorrels en 1 kruidnagel.
- Breng water, azijn, suiker en zout aan de kook en zodra de suiker is opgelost haal je het pannetje van het vuur en verdeel je het mengsel over de twee potten.
- Helemaal laten afkoelen en dan kun je ervan smullen. De potten kun je zowel binnen als buiten de koelkast bewaren wel las ik in het recept van Francesca dat wanneer je de pot buiten de koelkast bewaard de groenten zachter worden en dat wist ik nou weer niet.
-2 Reacties-
He dushi,
Ik heb een enorme craving naar pies ( lees: behoefte aan comfortfood) dus er was maar één site waar ik naartoe hoefde te gaan 😉 Ik ga die met een Surinaamse kipvulling ook eens proberen. Tot snel!
xxx
Ilona wat leuk om te lezenQ Geniet van de Surinaamse meatpies op Curaçao. Liefs, Renate