No bake cheesecake met kersen
Mama’s kwarktaart daar ben ik mee opgegroeid en als er werd gesproken over een no bake cheesecake dacht ik altijd dat het over kwarktaart ging. Niet dus, mijn collega Tessa vertelde dat ze gek is op cheesecake maar dan wel cheesecake en niet de kwarktaart. Huh?! Wat is het verschil dan? Nou kwarktaart wordt gemaakt met slagroom, kwark en gelatine en cheesecake wordt gemaakt met roomkaas, slagroom en zure room. Nieuwsgierig als ik ben ging ik meteen aan de slag en met de kersen die ik plukte tijdens de kersenplukdag bij Kersenbedrijf Jo en Monica Schaepkens. Op donderdagavond komen mama en papa altijd eten en wat waren ze blij verrast toen ik deze no bake kersen cheesecake op tafel zette. Hij is door het hele testpanel goedgekeurd, mama vond hem zelfs zo lekker dat ze het recept wilde. Ooh en we snoepten er met vijf van en toch waren alle 8 de puntjes op.
No bake cheesecake met kersen
Ingrediënten
- 150 g bastognekoeken
- 50 g boter
- 300 g roomkaas, ik gebruik Philadelphia.
- 125 g zure room
- 1 tl vanille extract (de mijne is home made by Britt)
- 50 g suiker
- 200 g slagroom
- 2 el citroensap
- 125 g kersen ontpit en door de helft gesneden
- 4 el kersenpuree
- Springvorm Ø20cm
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels toe, roer alles goed door zodat de kruimels een beetje vochtig worden. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast dan kan hij alvast iets opstijven terwijl jij de vulling maakt.
- Mix de roomkaas met de suiker, vanille extract en de zure room luchtig. Mix in een andere kom de slagroom met de 2 el citroensap lobbig en mix deze dan kort door het roomkaas/zure room mengsel.
- Schep de helft van de vulling in een kom en roer er 3 eetlepels kersenpuree door tot je een mooie roze vulling hebt. Giet in de bakvorm en leg er dan de gehalveerde kersen op, schep de andere helft van de vulling eroverheen en verdeel 1 eetlepel kersenpuree over de bovenkant, swirl deze door de bovenkant heen met de achterkant van een lepel. De no bake cheesecake gaat nu een nacht de koelkast in om op te stijven voor je hem kunt aansnijden.
-2 Reacties-
Hi,
Je bent vergeten aan te geven wanneer het citroensap erbij moet. Dus nu ben ik dat vergeten 🙊 misschien even aanpassen.
Oeps! Ik heb het meteen aangepast, hij gaat de bij slagroom. Sorry en bedankt dat je het hebt laten weten.