Oma’s goulash
Het recept van oma’s goulash heb ik niet van oma zelf. Dat is via mijn tante naar mijn zusje gegaan en toen ik haar weer eens bezocht maakten we samen oma’s goulash. En dat was niet hier in Nederland, nee dat was in Australië. Het recept dat schreef ik meteen op, ja je leest het goed schrijven, geen foto maken van het recept want dit was in de tijd voor de mobieltjes. Sterker nog dit was in de vorige eeuw! Waaauh dat klinkt alsof ik oeroud ben, NOT! Anyways het recept van mijn oma’s goulash, dat voor het op de blog kwam van Duitsland, via Nederland naar Australië reisde om vervolgens van Australië weer mee naar Nederland te komen.en nu gaat het het World Wide Web op voor iedereen; wat zou oma dit leuk gevonden hebben.
Oma’s goulash
Ingrediënten
- 750 g runderriblappen
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 3 rode puntpaprika´s
- 1 Spaanse peper
- 1 el Hongaarspaprikapoeder
- 2 runder bouillonblokjes
- 2 el ketjap manis
- 1 el gula djawa of kristalsuiker oma gebruikte kristalsuiker
- 1 l tomatenpassata
- 150 ml water
- 400 g champignons in kwarten gesneden
- 1 grote aardappel of 2 kleine in kleine blokjes gesneden
- olijfolie
Instructies
- Snijd de riblappen in gelijke stukken (ca. 2 x 2 cm) doe een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Doe dit in delen, niet al het vlees ineens in de pan, maar bak het in twee of drie keer. Terwijl ik het vlees aanbak snijd ik de groenten in stukken.
- Wanneer het vlees rondom bruin gebakken is haal je het uit de pan, doe nu een eetlepel olie in de pan en bak hierin de uien en knoflook glazig in ca. 2 minuten doe dan de paprika en het pepertje erbij en bak alles nog ca. 2 tot 3 minuten. Dan gaat het vlees terug in de pan, strooi het paprikapoeder erover en verkruimel de 2 bouillonblokjes boven het vlees, nu alles doorroeren. Nu kan de ketjap, gula djawa of gewone suiker, tomatenpassata en 150 ml water erbij (of ietsje meer het vlees met net onder staan). Nu alles ca. 1 ½ uur uur laten sudderen op een laag vuurtje.
- Na ca. 1 ½ uur gaan er de champignons bij en de blokjes aardappel. Laat alles nog een half uurtje sudderen, zet dan het vuur uit en laat afkoelen. Wij eten de goulash altijd de volgende dag, dan zijn alle smaken goed ingetrokken en hij het het allerlekkerst. Kun je niet wachten dan eet je toch gewoon 2 dagen goulash en dan één keer met friet, zo heeft Henk hem het liefst.
-6 Reacties-
Hoi Renata, ik ga hem snel maken.
Ziet er heerlijk uit.
Knuffel van Elly den Ronde
Wat leuk Elly 😘
Dit ga ik as week eens maken. Zo’n trek in.
Benieuwd hoe je hem vindt 😊
De goulash pruttelt al het tijdje op het vuur. Nu de aardappel en champignons erbij en dan genieten. Vandaag met rijst en morgen a la Henk met frietjes.
Hier word ik intens gelukkig van! Weten dat jij en Lars smullen van jouw liefde gestopt in oma’s goulash. Wat zal dat smullen zijn.