Overnight oats, makkelijk en snel
Op zondagavond 3 juni 2018 maakte ik dit ontbijt voor het eerst. Ik wilde op dag één van de coaching mijn ontbijt zo uit de ijskast kunnen pakken. Zonder nadenken ijskast openen, ontbijt pakken en eten, dat wilde ik. Een succes. Een lekker, makkelijk en snel ontbijt. Ik maak het regelmatig, op drukke dagen is dit een fijn ontbijt, ideaal om mee te nemen naar het werk of van te smullen in de trein. Andere favorieten van voor een gezonde start van de dag zijn de pancakes, yoghurt, fruit en granola, knäckebrod met een eitje en zoetzure courgette en in de winter de appeltaart havermoutpap
Overnight oats, makkelijk en snel
Ingrediënten
- 80 g havermout
- 250 ml melk naar keuze
- 1 banaan
- Fruit naar keuze voor de topping de volgende ochtend
Instructies
- Prak de banaan met een vork.
- Verdeel de melk over 2 afsluitbare potten (lege jampotten zijn perfect).
- Doe in elke pot 40 gram havermout, een ½ geprakte banaan en roer dit door. Doe de deksels op de potten en zet ze een nacht in de koelkast.
- De volgende ochtend koelkast open, ontbijtje pakken en aftoppen met wat fruit. Mijn favoriete toppings zijn, afhankelijk van het seizoen; mandarijn/peer,
- blauwe bessen/framboos en aardbeien.
Notities


-6 Reacties-
Hey gefeliciteerd met mooie blog, meiske. Op naar meer leuke blogs. Groetjes Susanne
Dank je!
Hartstikke leuk Renate,
Spinazie pannenkoeken gemaakt. Heerlijk😀 succes met je leuke blog . Ben benieuwd naar nog meer lekkere recepten 🍇🍈🍉🍊🍋🍌🍍
Ooh wat vind ik dat leuk om te horen! Dankjewel !
Hoi Renate….super lekker die overnight oats… ik heb de melk vervangen door karnemelk. Het was super…..gr Guido
Wat leuk Guido!