Overnight oats met banaan en sinaasappel
Het is alweer bijna 4 jaar geleden dat ik voor het eerst overnight oats maakte en ik vond het verrassend lekker. Inmiddels staan er verschillende overnight oats recepten op mijn blog allemaal even lekker en fijn voor die momenten dat je in de ochtend minder tijd hebt om ontbijt te maken.
De overnight oats van vandaag is er eentje met herinneringen aan de tijd dat ik als kind mijn nichtje haar tussendoortje mocht geven dat bestond uit; geprakte banaan, sinaasappelsap en liga (wie kent het niet). Mama maakte dit vroeger ook voor ons en ik was er dol op weet mama te vertellen. Nou dat ik daar dol op was bleek ook in de tijd dat ik Anita haar tussendoortje mocht geven, mijn tante maakte namelijk altijd een dubbele portie omdat ik één hapje aan Anita gaf om vervolgens het volgende hapje zelf te nemen. Sinds enkele weken staat deze overnight oats regelmatig in de koelkast en is het één van mijn favoriete ontbijtjes.
Afgelopen maandag besloot ik tijdens het maken van dit ontbijt dat dit het eerste recept gaat worden dat ik plaats na een periode van stilte waarover ik binnenkort in een aparte blog meer deel. Ik wilde de ingrediënten op de foto zetten zoals ik dat ook deed met het eerste overnight oats recept en toen ik de half gepelde banaan neerlegde zag ik een hart. Mijn hart maakte een sprongetje van vreugde een geluksmoment, mijn geluksmoment. Dit is het universum dat tegen mij spreekt en zegt; volg je hart, dit is het moment, jouw moment, ontdek, doe, deel en geniet.
Ooh en ben jij nieuwsgierig naar enkele van mijn favoriete ontbijtjes, hier volgen er een paar; ongeslagen op #1 de pancakes, het recept van mijn eerste overnight oats, appeltaart havermoutpap, havermoutpap met geroosterde groenten en een eitje of yoghurt met zelfgemaakte granola.
Overnight oats met banaan en sinaasappel
Ingrediënten
- 80 g volkoren havermout
- 150 ml melk naar keuze
- 1 banaan
- 1 sinaasappel uitgeperst (ik gebruik het sap en het vruchtvlees)
Instructies
Hoe maak je het
- Prak de banaan met een vork.
- Verdeel de melk, sinaasappelsap en vruchtvlees over 2 afsluitbare potten (lege jampotten zijn perfect).
- Doe in elke pot 40 gram volkoren havermout, een ½ geprakte banaan en roer dit door. Doe de deksels op de potten en zet ze een nacht in de koelkast.
- De volgende ochtend koelkast openen, ontbijtje pakken en smullen maar.
-0 Reacties-