Pancakes met blauwe bessen en hazelnootpasta
Op 13 april krijg ik een berichtje van Kim; “eindelijk ook eens pancakes gemaakt afgetopt met blauwe bessen en chocolade pasta” , dit is 3 dagen voor Henk’s verjaardag en toeval bestaat niet. Henk is gek op choco/hazelnootpasta maar eet dat zelden omdat hij diabetes heeft. Toen ik de foto van haar ontbijtje zag wist ik het meteen! Dit wordt Henks verjaardags ontbijt. Wat is het toch leuk als jullie de creaties die jullie maken met me delen, zo inspireren we elkaar en ontstaan receptvariaties als deze.
Henk´s verjaardags pancakes
Deze pancakes zijn gewoon heel erg lekker !
Porties: 2 ( 8-10 pancakes )
Ingrediënten
Voor het beslag
- 150 g Griekse yoghurt
- 75 g volkorenmeel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillesuiker
De topping
- 75 g blauwe bessen
- 1 el hazelnootpasta
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
- Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er geen vetstof in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Leg op elk hoopje beslag een paar blauwe bessen. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan…Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen en te toppen met wat blauwe bessen en hazelnootpasta.Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanrenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes.
Notities
Kim gaf als tip dat deze pancakes ook lekker zijn met wat geroosterde kokos erover, bij deze !
-0 Reacties-