Pancakes voor een goede en gezonde start van de dag
Dat ik gek ben op pancakes dat hoef ik niemand te vertellen, wat ik je wel kan vertellen is deze pancakes niet alleen heel erg lekker zijn met deze pancakes krijg je ook nog eens alle voedingstoffen binnen voor een goed en gezond begin van je dag.
Het “geheim” van deze lekkere luchtige pancakes dat is de Griekse yoghurt en het idee om die te verwerken in pancakes is ontstaan in 2018 tijdens de coaching door online diëtist en voedingscoach Jonathan Klaassen, waarbij ik 43 kg aan overgewicht verloor. Jonathan hamert er altijd op hoe belangrijk het is, om zo gevarieerd als mogelijk te eten. Zo kwam het dat ik op een ochtend dacht: ” ik doe eens yoghurt door het beslag van de pancakes ” .
Het beste idee ooit, want dat is het ontstaan van de ” in mijn ogen” perfecte pancake. Eigenlijk dubbele perfectie want met een topping van verschillende soorten fruit is de pancake niet alleen luchtig maar krijg je op wel héél erg lekkere manier ook nog alles binnen voor een goede en gezonde start van je dag.
Omdat het momenteel extra belangrijk is je weerstand op peil te houden / te verhogen geeft Jonathan je hier 5 tips om je weerstand te verhogen, doe er je voordeel mee.
En van mij krijg je nog enkele van mijn favoriete gerechten, de overnight oats mijn ontbijt op dag één van de coaching, de 5 minuten granola, groenten “bami” met een omelet en pittige pindasaus, udon noedels met honing/ketjap kip een lekkere en snelle maaltijd, of wat dacht je van een spinazie pannenkoek met gebakken haloumi, paprika en tomaat voor de lunch en… zo kan ik nog even doorgaan.
Pancakes voor een goede en gezonde start van de dag
Ingrediënten
Voor het beslag
- 150 g Griekse yoghurt 0%
- 75 g volkorenmeel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
De topping
- 1 banaan
- 100 g aalbessen
- 100 g blauwe bessen
- 1 el maple syrup
- Poedersuiker niet perse nodig, maar maakt ze altijd zo feestelijk.
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Je kunt het beslag ook de avond vooraf maken, scheelt weer tijd in de ochtend.
- Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof (olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Leg op elk hoopje beslag wat blauwe bessen en aalbessen. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan…..Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen en te toppen met banaan, blauw bessen, aalbessen en een scheut maple syrup.
-2 Reacties-
Vandaag voor het eerst deze gemaakt !
En wat waren ze lekker.
Ze waren nog niet zo mooi al jou pancakes maar de smaak was erg lekker . Ga ik zeker vaker maken .
En wat was het simpel , als ik het kan kan iedereen het 😉
Lieve Marjan, ik vond ze prachtig uitzien en vooral heel erg lekker en het allerleukste vind ik nog dat jij ze gemaakt hebt en ervan hebt genoten. Liefs Rneate 💖