Pasta met snijbiet en zalm
Drukke week, mooie snijbiet in huis, einde van de werkdag honger hebben en wat begon met; ik maak pancakes met snijbiet en een yoghurt tahini saus werd uiteindelijk deze pasta en wat was dit lekker zeg! Een blijvertje, volgende keer maak ik er een stuk verse zalm bij in plaats van gerookte zalm. Niet alleen ik werd blij van dit gerecht jullie ook en dat komt natuurlijk door de mooie vrolijke kleuren van de snijbiet. Zo lekker als de snijbiet eruit ziet zo lekker is hij ook.
Pasta met snijbiet en zalm
Pasta, snijbiet en zalm een lekkere, gezonde en eenvoudige maaltijd
Porties: 2
Ingrediënten
- 120 g ongekookte spaghetti (ik gebruik altijd De Cecco)
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 300 g snijbiet
- 11 kerstomaatjes
- 100 g gerookte zalm
- 75 g crème fraîche
- Rasp van 1 citroen
- Peper & zout
Instructies
- Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Terwijl de pasta opstaat maak je de snijbiet schoon; ik snijd de stelen los van het blad en spoel ze af een onder de kraan. Het blad dat maak je schoon zoals je dat met sla doet. De stelen snijd ik in kleine stukjes en het blad in grove repen.
- Snipper de ui, maak de teen knoflook schoon, snij de tomaatjes in kwarten en de gerookte zalm in reepjes.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, fruit de ui en de knoflook glazig in ca. 2 min., dan kunnen de snijbiet stukjes (de steel) erbij en bak je deze 2 minuten mee, nu kan het blad erbij en als het blad geslonken is (ca. 2-3 minuten) kunnen de tomaatjes en de zalm erbij en na 2 minuten roer je er de crème fraîche doorheen en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
- In de tussentijd is de pasta gaar, afschudden in de koekenpan doen bij de snijbiet/zalm pastasaus mengen en meteen opdienen. Rasp er citroenschil over en je kunt aan tafel genieten van een té lekkere pasta met snijbiet en zalm. En niet vergeten; tag me of gebruik de #receptvanRenate zo kan ik je creatie zien en dat vind ik hartstikke leuk
Notities
In plaats van gerookte zalm door de pasta is het ook heel lekker om een stuk verse zalm erbij te bakken. Kruid de zalm met wat peper, zout en kerrie.
-2 Reacties-
Goed recept, garen van de snijbiet stelen neemt wel wat meer tijd. Snijbiet uitwisselbaar met palmkool?
Dank je ! Garen van de stelen hangt hangt af van de dikte, je kunt ze dunner snijden dan garen ze snellen maar…. ik hou zelf van knapperig en dat kan ook het verschil maken. Mijn moeder vindt dat altijd te hard 😉. Zeker kun je palmkool gebruiken alles wat jij lekker vindt…. en jij brengt mij nu ook weer op een idee.