Pavlova pancakes
Pavlova en pancakes die twee daar ben ik gek op! En op mijn verjaardag zijn er 2 dingen die ik eigenlijk altijd op tafel heb staan. Juist! Pavlova en… nee niet pancakes, maar mijn mama’s appeltaart. Soms loopt het anders en dat vind ik prima. Maar één ding stond voor mij al heel lang vast, op mijn 50ste verjaardag wilde ik graag mijn 2 favorieten combineren en het ultieme pancake ontbijt maken. Ook dat liep anders, want na een weekendje Amsterdam was ik op mijn verjaardag niet toe aan dit ontbijt. Ik wilde er op en top van genieten en het niet eten omdat ik dat vooraf zo gepland had. Maar op 31 oktober was het dan zover en ik had geen mooier moment kunnen kiezen. Samen met mijn twee hartsvriendinnen genoot ik van de pavlova pancakes en ooh wat waren ze lekker. Deze overtroffen al mijn, nee onze, verwachtingen! Ik verheug me nu al op de volgende keer dat ik ze ga maken. Dit is wat mij betreft de ultieme pancake. Ooh my, ik geloof dat ik verliefd ben. Kan dat verliefd zijn op een pancake? Niet zomaar een pancake, maar de ultieme pancake. Het kan. Ik voel het; ik voel liefde voor deze pancake. En ja ik weet het ik ben een beetje gek.
Pavlova pancakes
Ingrediënten
Voor het beslag
- 150 g Griekse yoghurt
- 75 g volkorenmeel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
De topping
- 2 stuks meringue rondjes; zie basisrecepten
- 50 g Griekse yoghurt nog lekkerder met beetje vanille erdoorheen of 100 ml slagroom lobbig geslagen (geen suiker toevoegen meringue is zoet genoeg)
- frambozen, blauwe bessen, banaan en passievrucht
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en wordt nog steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak pancake beslag vaak de avond vooraf.
- Verwarm een koekenpan; goed warm en dan de hitte terug naar middel. Doe geen vetstof in de pan. Schep er met een eetlepel 4 tot 5 hoopjes beslag in.
- Na 1 1/2 tot 2 minuten, even proberen met een spatel of je makkelijk onder de pancake komt, de pancake draaien nog eens minuutje of twee bakken en dan…..
- Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen, te toppen met de meringue, het fruit de lobbig geslagen room of yoghurt erover drizzelen en het is smullen geblazen.Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanrenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes.


-0 Reacties-