PBJ (Pindakaas Banaan Frambozen) Power Pancake
De PBJ (peanutbutter, banana and jelly,) sandwich die at ik voor het eerst in Amerika, waar anders? De combinatie van pindakaas, banaan en jam lijkt vreemd maar is erg lekker. Sinds die keer in Amerika eet ik regelmatig getoast brood of een knackebröd met pindakaas, banaan en jam. Inmiddels heb ik de jam vervangen door verse frambozen gezonder en ook nog veel lekkerder. Genoeg gekletst, mag ik u dan nu voorstellen aan de enige echte PBJ power pancake? Waarom power? Banaan, pindakaas en hüttenkwark dat is power voor het lichaam. Wat mij betreft is dit de ideale pancake voor een sportieve dag.
PBJ (Pindakaas Banaan Frambozen) Power Pancake
Ingrediënten
Voor het beslag
- 150 g Hüttenkwark
- 2 el melk
- 75 g volkorenmeel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillesuiker
De topping
- 1 banaan
- handje frambozen
- 1 el pindakaas (ik gebruik Mister Kitchen's super creamy)
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
- Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof (olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan…..Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen en te toppen met banaan, frambozen en een drizzle pindakaas. Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanrenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes..
-0 Reacties-