Pittige kippensoep met noedels
Deze soep is niet zomaar een soep, dit is het eerste gerecht dat mama thuis voor ons maakte na haar hersenbloeding in 2007. Ze was zo trots dat ze voor ons gekookt had en dat het ons zo ontzettend goed smaakte, altijd als ik deze soep maak dan denk ik terug aan dat mooie moment en zie ik mama weer stralen.
Pittige kippensoep met noedels
Lekkere, snelle, gezonde en makkelijke te maken soep die je binnen half uurtje op tafel hebt staan
Porties: 2
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 rode puntpaprika in dunne reepjes gesneden
- 1 dikke stang prei in dunne ringen gesneden ca. 200 gram
- 1 teen knoflook geperst
- verse rode peper of sambal naar smaak
- 150 g gekookte kip in reepjes
- 900 ml kippenbouillon
- 1 of 2 el ketjap medja
- 50 g ongekookte zilvervlies rijst noedels
- 1 el rijstolie
Instructies
- Bereid de noedels volgens de instructies.
- Zet de kippenbouillon op en verwarm deze.
- Verwarm de olie in de wok en fruit de ui, paprika en prei ca. 2 minuutjes tot alles zacht is, dan kan de knoflook erbij, de sambal of het pepertje en wok je alles al omscheppend nog ca. 1 minuut. Nu kan de kip erbij, de kippenbouillon en 1 eetlepel ketjap. Proef de soep en breng eventueel op smaak met 1 extra eetlepel ketjap. Verdeel de rijstnoedels over 2 kommen schep de soep erover en je kunt aan tafel.
Notities
Heb je geen kippenbouillon en gekookte kip dan kun je ook kippenbouillon maken van een bouillonblokje en hierin een kipfilet garen. Zet een pannetje op met 1L water, doe hierin de bouillontabletten en de kipfilet. Breng alles langzaam tegen de kook aan en houdt dit 5 minuutjes zo. Zet dan het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat nog ca. een kwartiertje staan tot de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de bouillon en trek hem met een vork in stukjes.
-0 Reacties-