Pompoencurry
Dit is het eerste gerecht dat ik maakte in mijn mooie nieuwe Staub pompoen pan en geen idee of het door de pan kwam maar wat hebben we gesmuld. Deze pompoencurry zit die boordevol vitaminen en is curry ook nog eens vegetarisch, wacht hij is zelfs vegan, glutenvrij (vervang de rijst) en lactosevrij. Hier kunnen we weer met z’n allen van smullen ! Whooo whooo of is het Booo hoooo !!!
Op de blog vind je natuurlijk nog meer recepten met pompoen, wat dacht je van; bananen pompoen brood, pompoensoep, pompoen pancakes, havermoutpap met pompoen of pompoen cakejes.
Pompoencurry
Deze pompoencurry is niet alleen ontzettend lekker het is ook nog eens een makkelijke maaltijd met lekker veel groenten waardoor hij ook nog eens goed voor je is, gezond dus ! Ja gezond en lekker gaan heel goed samen.
Porties: 2 porties
Ingrediënten
- 120 g bruine basmatirijst
- 1 el olie
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl koriander poeder
- 1 tl paprika poeder
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 stukje gember van ca. 3×3 cm fijngehakt
- 400 gr flespompoen in blokjes gesneden
- 150 g kerstomaatjes gehalveerd
- 300 ml groentebouillon
- 150 ml kokosmelk
- 1 courgette in blokjes gesneden
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui samen met de specerijen (kerrie, koriander en paprika poeder) ca. 1-2 min. Voeg dan de gember en peper toe en bak deze kort (30 sec. mee). Voeg vervolgens de pompoenblokjes en tomaat toe en bak alles al omscheppend nog ca. 2-3 min. Voeg de groentebouillon toe laat 10 minuutjes stoven met deksel op de pan. Voeg vervolgens de kokosmelk toe, roer door en dan kunnen de courgette blokjes erbij. Laat alles nog 5 – 10 minuutjes stoven met het deksel op de pan en klaar is je pompoencurry.
Notities
Zou de saus niet dik genoeg zijn dan kun je hem binden met een beetje maïzena of aardappelzetmeel.
-2 Reacties-
Hoi Renate,
Ik heb je pompoencurry gemaakt en oh…..wat was die heerlijk. Voor herhaling vatbaar.
Een paar maanden geleden heb ik je ook gemaild i.v.m. advies voor zuurdesem en zelf zuurkool maken. Weet je nog? Mijn zuurkool was echt heel erg lekker, bedankt nog voor je reactie toen!
Inmiddels heb ik al veel van je recepten gemaakt, ook voor vrienden gekookt en velen zijn nu ook al met jouw recepten aan de slag gegaan. Echt een succes dus.
Ik hoop nog veel van jouw mooie recepten te mogen koken en daar heerlijk van te eten.
Thanks!
Groetjes Margriet
Lieve Margriet wat is dit ontzettend leuk om te horen vooral het delen van de recepten en zeker weet ik dat nog! Ook leuk om te horen dat de zuurkool gelukt is en wat leuk dat je mijn recepten aan tafel gedeeld worden met jouw vrienden. Dank je voor je lieve bericht en nog heel veel kookplezier ! Liefs Renate