Pompoensoep
Zodra het oktober is staat hier pompoensoep op tafel, past helemaal bij deze tijd van het jaar. Een lekker voedzaam, snel klaar soepje wat wil je nog meer? Hem maken natuurlijk dus hup naar de winkel pompoen halen en de keuken in . Maak van de soep een pompoen feestje door hem te serveren met pompoen desembrood.
Pompoensoep
Lekker soepjes dat snel klaar is maar vooral gezond, boordevol groenten en erg lekker !
Porties: 6
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 1 flespompoen schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 200 g kerstomaatjes gehalveerd
- 1 el kerriepoeder
- ¼ tl komijnpoeder
- 1 l groentebouillon
- Snufje cayennepeper
- 1 el olijfolie
- zout naar smaak
Instructies
- Eetlepel olijfolie in de pan verhitten en ui glazig fruiten. Vervolgens gaat er kerriepoeder, komijnpoeder en een snufje cayennepeper bij. Al omscheppend bak je alles nog 1 minuut. Dan doe je de blokjes flespompoen erbij, bak deze al omscheppend circa 5 minuten mee.
- Nu kunnen de tomaten en de groentebouillon erbij en als het goed is staat alles net onder, zou dat niet zo zijn vul dan aan met water tot alles net onder staat. Nu laat je alles ca. 30-40 minuten op een laag vuur laten pruttelen. Voor ik de soep pureer met de staafmixer prik ik even in een blokje pompoen om te controleren of de pompoen zacht genoeg is dan pureren met de staafmixer en klaar is je soep.
- Soep serveren met een snee brood en boter.
- Variatietips
Notities
Doe er eens 100 ml kokosroom of slagroom bij tijdens het pureren, de soep krijgt dan een romige structuur en een net iets zachtere smaak. Wat ook een extra smaak geeft aan de soep is wanneer je de korst van Parmezaanse kaas mee laat sudderen. Haal de korst voor het pureren uit de soep.
-0 Reacties-