Pruimen pancakes
Mijn oma maakte de lekkerste pruimenpannenkoeken daaraan herinnerde mijn zusje mij afgelopen vrijdag, ze gaf mij subtiel de hint dat er nog geen pancakes met pruimen op de blog staan. En wat doe je dan? Juist! Het recept op de blog zetten op een voor haar, of moet ik zeggen voor ons, wel heel speciale dag.
Vandaag is de dag dat mijn zusje, vanuit Australië, aan haar eigen avontuur begint met online diëtist en voedingscoach Jonathan Klaassen en wat ben ik toch trots op haar. Het allerleukste vind ik nog dat het bijna 2 jaar is nadat ik aan mijn avontuur begon en dat vanaf vandaag niet alleen mijn eerste ontbijt; de overnight oats, nu ook haar eerste ontbijt op de blog staat, noem het een familietraditie. Schwestersjen speciaal voor jou; “oma’s pruimen pancakes” and now…
Let the adventure begin, your adventure, enjoy every step of it, the ones forward as well as the ones backward, without them it would be a boring adventure. If you fall or stumble feel the pain and then get up. Don’t be afraid to fail, you can’t, this is your adventure where you will find out what works for you, feels good for you. Follow your own pace, it’s not a race not with yourself and definately not with others. There are no winners and there are no losers, don’t fight learn to embrace. Don’t forget to stand still every now and then, look back and see how far you have come, take a moment to be proud of yourself and never ever forget; nothing is impossible, everything is possible. Your inner strength is so much stronger then you can comprehend, trust me I know.
I am with you every step of every day – Love you heaps and can’t express in words how proud and gratefull I am – samen staan we sterk – zo ongelooflijk trots op jou.
Pruimen pancakes
Ingrediënten
- 150 g Griekse yoghurt
- 75 g speltbloem
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillesuiker
- 2 pruimen ontpit en in schijfjes gesneden
- poedersuiker en eventueel een scheut maple syrup
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het beslag (yoghurt, speltbloem, ei, bakpoeder en vanillesuiker) in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
- Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof (olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Leg op elk hoopje beslag 2 schijfjes pruimen. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan…..Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen bestrooien met poedersuiker een scheutje maple syrup en smullen maar.
-0 Reacties-