Rabarber compote uit de oven
Rabarber ik verheug me elk jaar weer op het seizoen en ik heb al jaren 3 favorieten die ik altijd maak wanneer er rabarber te krijgen is. Wat mijn favorieten zijn? Rabarbercake, rabarber compote en rabarbersoufflé. De compote en de cake maak ik altijd samen, de oven is dan toch aan en het is geen extra werk. Wanneer de rabarbercake uit oven komt dan gaat de temperatuur iets omhoog en zet ik de schaal rabarber in de oven en een minuut of twintig later haal ik er de compote uit. Dat zijn twee vliegen in een klap, de compote vind ik erg lekker om mee te ontbijten; rabarber compote, yoghurt en 2 eetlepels van mijn 5 minuten granola, zo lekker !
Rabarber compote uit de oven
Ingrediënten
- 500 g rabarber
- 2 el suiker
- Ovenschaal
- Weckpot of lege jampot met een inhoud van 500 m
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
- Steriliseer de weckpot of jampot voor gebruik. Breng water aan de kook en leg de pot hier zo'n 10 minuten in. Haal hem met een tang uit het hete water en zet ondersteboven op een schone theedoek tot gebruik.
- Was de rabarber en snijdt de stengels in stukken zodat ze in je ovenschaal passen, droog ze en leg ze in de ovenschaal.
- Bestrooi de rabarber met de suiker en zet hem nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Na 25 minuten haal je de rabarber uit de oven, de rabarber is nu zacht en er is ook wat sap vrijgekomen (niet veel hoor). Roer er met een vork doorheen en je krijgt een draderige compote en dat wil je hebben.
- Doe nu de nog warme rabarber in de schone weckpot die klaarstaat op het aanrecht, sluit de pot en laat hem afkoelen. De rabarber kun je met gemak 2 tot 3 weken bewaren in de koelkast, al is hij hier altijd binnen een week of twee op.


-0 Reacties-