Ricotta pancakes met kersen
Zelf kersen plukken wat is dat leuk! Ik werd getipt door de lieve Siri dat er jaarlijks een kersenplukdag gehouden wordt bij Kersenbedrijf Schaepkens. Dus gaan Henk en ik op zondagochtend 30.06.2019 richting Klimmen om kersen te plukken.
Wat een verrassing was het toen bleek dat je buiten kersen plukken ook kennis kunt maken met lokaal lekkers, zoals stroop van De Stroop Stooker, honing van Bee Happy, verschillende soorten Jam van Jamore, lokale wijnen, bieren ontzettend leuk opgezet deze kersenplukdag. Na een uurtje plukken en snoepen van de kersen gaan wij naar huis met een paar kilo kersen. De helft brengen we naar papa en mama en met de andere helft ben ik de keuken ingedoken om lekkers mee te maken. Zo leuk hoe het ene na het ander kersenlekkers de keuken uitrolt in de week die volgt. Ik maakte nog een overnight oats, een no bake cheesecake en als laatste een toetje voor op de bbq.
Ricotta pancakes met kersen
Ingrediënten
Voor het beslag
- 150 g ricotta
- 75 g volkorenmeel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillesuiker
De topping
- Handvol kersen, ontpitten en halveren
- 50 g ricotta gemengd met 1 el kersenpuree
Instructies
- Begin met het maken van de kersenpuree, klik hier voor het recept.
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
- Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof (olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken dan …Meng je de ricotta met 1 eetlepel kersenpuree. Leg een stapeltje pancakes op je bord dot ricotta erop, wat kersen en als laatste nog een lepel kersenpuree eroverheen. En dan … smullen maar !Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanrenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes.
-0 Reacties-